elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València engega el Visor Pressupostari

València engega el Visor Pressupostari
  L'Ajuntament de València contínua en la seua aposta per engegar mesures en matèria de transparència, aquesta vegada amb l'engegada de dues noves eines en el seu portal de transparència: el visor i la calculadora pressupostària. 
   
  Ambdues eines han sigut presentades aquest matí en roda de premsa per la regidora de Transparència, Neus Fábregas, i el regidor d'Hisenda, Ramon Vilar. 
  Aquesta mesura s'emmarca dins de l'aposta del govern de la Nau per acostar a la ciudadania les propostes que es porten acabe des del consistori. L'objectiu, segons ha explicat la responsable de transparència, és “ ser cada vegada mes un Ajuntament més obert i transparent”. 
   
  En aquesta mateixa línia, Vilar ha mostrat el seu compromís amb acostar la màxima informació als valencians d'una manera “que la gent entenga el que es diu”. “Tots tenen el dret de saber on va destinat els seus diners” ha assegurat. 
   
  El funcionament d'aquesta mesura, que aquesta activa des d'avui mateix, és “molt senzill i intuïtiu”. D'una banda, la calculadora pressupostària permet al ciutadà conèixer la mitjana d'impostos directes que deu pagar segons la seua situació (laboral, familiar...). 
  D'altra banda, el visor pressupostari ofereix a tot aquell que accedisca al portal de transparència l'opció de conèixer la quantitat que s'aquesta destinant a cadascuna de les partides dels pressupostos municipals. 
   
  A través del visor pressupostari es contesten les següents preguntes: quant s'ingressa, en què es gasta, per a què es gasta i qui ho gasta. 
  A més, s'ofereix una gràfica on es pot veure l'evolució pressupostària dels comptes del consistori des de l'any 2011. D'aquesta forma la cura pot conèixer cuals són els objectius del govern i si han canviat amb els anys.
  Pujar