elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un valencià és el nou coordinador de la Gestora dels Jóvens de Ciudadanos

Un valencià és el nou coordinador de la Gestora dels Jóvens de Ciudadanos
  MÉS FOTOS
  Un valencià és el nou coordinador de la Gestora dels Jóvens de Ciudadanos - (foto 2)

  Jesús Salmerón, de 25 anys i natural de Tavernes Blanques (València), ha sigut recentment nomenat Coordinador de la Gestora de Joves de Ciutadans a nivell nacional. El nomenament, fet efectiu des del passat 16 de desembre, es mantindrà fins que després del Congrés de Ciudadanos es dote d'una nova estructura als seus Jóvens. El nou coordinador dels joves taronges, actualment exercix d'assessor en la Mesa de Les Corts Valencianes, a proposta de C's, a més va concórrer com a candidat al Senat per la província de València en les passades Eleccions Generals del passat mes de juny. A més, este jove valencià, és advocat en exercici des dels 23 anys, està col·legiat en l'ICAV i es dedica especialment a la violència de gènere i als menors.

  Salmerón ha tingut un creixent paper tant en la secció de Jóvens a la Comunitat Valenciana així com en el partit a nivell general. Segons la seua biografia en la xarxa social Twitter, a més de seguidor de l'ideari de Ciudadanos, es defenix obertament homosexual, activista LGTBI, açò és, un obert defensor dels drets de les persones homosexuals, transexuals i intersexuales i com animalista, un aspecte que en el qual, afirma, persistix i trasllada al grup de C's en Les Corts Valencianes.

  Entre els reptes als quals s'haurà d'enfrontar està el d'organitzar la creixent estructura dels jóvens de Rivera, a més de coordinar el treball que ja realitzen els grups de treball existents al llarg de tot el país. A la Comunitat Valenciana, el grup de jóvens, assegura Salmerón, ha fet propostes en totes les institucions en les quals el partit està present. Segons va afirmar a ElPeriodic el jove polític, una de les feines més importants dutes a terme és la moció en matèria de joventut presentada pel partit en Ajuntament de València, així com la coordinació amb els diputats en la càmera autonòmica, especialment en les lleis que afecten i importen a les persones jóvens. A més, va posar com a exemple les accions conjuntes dutes a terme amb la diputada alacantina Mari Carmen Sánchez, la qual va afirmar, 'és un referent per als jóvens de C's a la Comunitat Valenciana, pel seu treball constant en esta matèria '.

  El nou coordinador taronja volguera, tal com va afirmar a este diari, 'seguir treballant en la visibilitat dels jóvens en la política i que Ciudadanos seguisca tenint-los presents tal com ha fet fins ara '.Així mateix va posar en relleu el treball que el grup juvenil duu a terme en totes les provincies d'Espanya, remarcant el dut a terme en les tres províncies valencianes, destacant, a més de la moció en l'Ajuntament de València, altres accions tals com a recollides d'aliments solidàris i unes altres de caràcter mediambiental com una recent reforestació amb llavors duta a terme en una zona boscosa de la Comunitat Valenciana. Per a Salmerón, el treball dels seus companys 'és un referent per a altres agrupacions al llarg de tota Espanya '.

  Finalment, va posar de manifest el caràcter obert i plural de l'important congrés al que s'enfronta C's en el pròxim mes de febrer, i es va mostrar confiat que, 'els afiliats sabran dipositar la seua confiança en qui millor full de ruta tinga per al partit, ja que, a més, es pot presentar tot aquell afiliat que ho desitge per a dirigir-ho, sense avals previs '.

  Pujar