elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El valencià Carlos Higes queda en sisena posició en Eurovisió i segon en televot

El valencià Carlos Higes queda en sisena posició en Eurovisió i segon en televot
  • Els francesos Lissandro han quedat en primera posició amb ‘Oh Mamen!’

El valencià Carlos Higes ha quedat en sisena posició en el concurs d'Eurovisió Júnior, encara que en el televoto dels espectadors s'ha alçat com el segon amb més punts.

Finalment, França s'ha emportat la primera posició amb el triomf de Lissandro i el seu "Oh Mamen!"

La gala d'Eurovisió Júnior 2022 s'ha celebrat aquest diumenge en Erevan, capital d'Armènia, després de la victòria de Malena l'any passat a París.

Espanya ha estat representada pel valencià Carlos Higes, el xicotet de tan sols onze anys, ha competit al costat d'altres 16 països portant a Espanya fins a la sisena posició.

Carlos que es trobava entre els favorits els dies previs a la seua actuació juntament amb Regne Unit, Geòrgia, Països Baixos i Armènia ha competit en l'onzena posició i ha cantat “Senyoreta”, una cançó d'estil pop llatí amb la qual s'ha mostrat còmode, segur i alegre i ha aconseguit conquistar a l'audiència i al jurat.

No obstant això, l'opinió del jurat no li ha permès pujar al podium dels tres països amb més punts en aquest certamen.

Com ha quedat Espanya altres anys?

Així, Higes ha superat l'actuació de Levi Díaz en 2021 a París, que amb la seua ‘Riure’, va quedar en quinzena posició.

No obstant això, en la resta de gal·les Espanya ha obtingut millor puntuació que en aquest 2022. La millor va ser María Isabel en 2044, que va aconseguir el primer lloc amb ‘Abans morta que senzilla’.

Sergio amb ‘Des del cel’ en 2003 i Antonio José amb ‘Et porte flors’ en 2005 van quedar en segona posició i la també valenciana Melani García amb la seua ‘Mart’ i Soleá amb ‘Palante’ en 2019 i 2020, respectivament, van obtenir el bronze en les dues gales poloneses.

En un lloc intermedi va quedar Dani Fernández amb ‘Et done la meua veu’, en 2006, que va obtenir la quarta posició a Romania.

Com és Carlos Higes darrere de les càmeres?

Després de la pantalla, es troba un xic d'onze anys que cursa sisè de primària en el col·legi ‘Els Cims’ de Montcada. Es considera bon estudiant i admet que les seues assignatures favorites ciències naturals, francès i llengua.

A més, acudeix de manera extraescolar a jugar a futbol sala i a classes de piano i cant de manera extraescolar.

D'altra banda, representant a Espanya en Eurovisió Júnior no sols ha complit un somni, sinó dos, ja que ha pogut pujar-se amb avió per primera vegada.

Pujar