elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

LA UNIÓ de Llauradors veu insuficient la pròrroga de la ITV per a la maquinària agrícola i proposa que siga d’un any

LA UNIÓ de Llauradors veu insuficient la pròrroga de la ITV per a la maquinària agrícola i proposa que siga d’un any
  • També demana que es prorroguen les inspeccions en els equips de tractament de productes fitosanitaris (ITEAF)

LA UNIÓ de Llauradors considera insuficient la pròrroga a la maquinària agrícola de passar la ITV fins al 10 de novembre que es planteja i proposa que siga d'un any.

Considera que aquest termini és massa curt tenint en consideració que són moltes les inspeccions que es van quedar pendents des que es va declarar l'estat d'alarma el passat 14 de març.

L'organització ja va demanar el passat 22 d'abril al Ministeri d'Indústria que donara un any de moratòria per a passar la ITV en la maquinària agrícola a l'agricultura, fruit del tancament de les estacions d'ITV a causa de l'estat d'alarma.

En aquest sentit, les estacions mòbils per a passar la ITV en la maquinària agrícola solen passar una vegada a l'any en els diversos municipis agraris i el seu tancament dificultaria la reprogramació

La publicació de l'Ordre SND / 413/2020, de 15 de maig, per la qual s'estableixen mesures especials per a la ITV de vehicles, ha suposat un avanç en regular una pròrroga específica per a passar la ITV a la maquinària agrícola fins al 10 de novembre, però no és un termini suficient.

LA UNIÓ creu que la pròrroga atorgada farà que aquella maquinària agrícola, que ja no es tornarà a usar fins a la pròxima campanya agrícola de l'any 2021 i que, per tant no circularà, puga esperar l'any pròxim a passar la ITV, per la qual cosa l'organització defensa l'any de moratòria en cas que les estacions ITV no puguen absorbir tota la demanda per a una major eficiència i organització.

Moratòria també per a equips de tractament de productes fitosanitaris

LA UNIÓ ha demanat al Ministeri d'Agricultura que també prorrogue les inspeccions en els equips de tractament de productes fitosanitaris (ITEAF), tal com ja ho ha fet el Ministeri d'Indústria.

Des de novembre de 2016, els equips d'aplicació de productes fitosanitaris, també tenen l'obligació de passar una inspecció tècnica, per a complir amb la normativa de l'ús sostenible de productes fitosanitaris (excepte les carretes de menys de 100 litres i motxilles).

Així mateix, l'organització també demanarà que per al càlcul del termini de validesa de la ITV es tinga en compte la data a partir de la qual l'usuari pot tornar a passar-la i no la data de caducitat del certificat, tal com va indicar el Ministeri, atés que no s'ha pogut passar per una decisió aliena a la voluntat de l'usuari de la maquinària agrícola.

Pujar