Castellano

umivale estalvia i aporta més de 44 milions d'euros a les arques públiques de la Seguretat Social

umivale estalvia i aporta més de 44 milions d'euros a les arques públiques de la Seguretat Social
    MÉS FOTOS
    umivale estalvia i aporta més de 44 milions d'euros a les arques públiques de la Seguretat Social - (foto 2)
    umivale estalvia i aporta més de 44 milions d'euros a les arques públiques de la Seguretat Social - (foto 3)

    umivale, Mútua Col·laboradora amb la Seguretat Social núm. 15, ha presentat aquest matí els resultats econòmics corresponents a l'exercici 2019 durant la celebració de la seua Junta General. Any que la mútua tanca amb uns ingressos de més de 644 milions d'euros.

    El resultat positiu de 2019 és de 44’46 milions d'euros, dels quals umivale aportarà a les arques públiques de la Seguretat Social 16 milions d'euros i 28 milions d'euros a reserves. La mútua ha incrementat els seus ingressos un 20’54% respecte a l'exercici 2018, i ha augmentat les seues reserves un 13’32%, situant-les en més de 237 milions d'euros.

    La sessió ha sigut dirigida per Álvaro Murga, president de umivale en representació de l'empresa energètica Iberdrola. Li ha acompanyat en la taula presidencial el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat, Rafael Climent, i el director gerent de la mútua, Héctor Blasco.

    L'acte, que s'ha celebrat en l'edifici Vés-los e Vents (València) ha comptat a més amb altres membres de la Junta com el president de la CEV, Salvador Navarro, o representants d'empreses com Mercadona, Banc Santander, BBVA o Consum, a més de nombrosos representants d'altres empreses mutualistes.

    El conseller Rafa Climent ha destacat “la importància de vetlar per la salut laboral dels treballadors i treballadores, i extremar la prevenció de riscos especialment en aquesta època en la qual estem patint els efectes de la pandèmia Covid-19, ja que això no solament és una qüestió de salut pública, sinó que d'això depén la supervivència de les nostres empreses i sectors productius”. En aquest sentit, Climent ha ressaltat la campanya informativa realitzada per umivale durant el confinament, així com les directrius de prevenció enfront de la pandèmia.

    Més de 830.000 treballadors protegits per umivale

    Tal com s'ha presentat en la memòria econòmica, umivale va finalitzar 2019 amb més de 46.700 empreses associades i més de 830.000 treballadors protegits. Durant l'any passat va assistir a 245.630 pacients, entre contingències professionals i comunes, la qual cosa representa un increment del 16’56% respecte als de l'exercici anterior.

    Així mateix umivale va gestionar en 2019 més de 461 milions d'euros en prestacions econòmiques per incapacitats per accidents de treball, malalties professionals, contingències comunes, cessament d'activitat de treballadors autònoms, riscos durant l'embaràs o cura de fill menor malalt, entre altres.

    A més durant 2019 *umivale ha continuat centrant els seus esforços a revertir les absències laborals per motius de salut en les seues empreses mutualistes, l'índex d'absentisme de les quals es va situar en el 3’05%. “Xifres que van augmentant any rere any, sobretot en contingències comunes, per això el nostre deure és continuar incidint en la necessitat d'implicar a tots els agents socials per a establir mecanismes comuns i planificar estratègies a nivell nacional que permeten entendre les seues causes, previndre-les i evitar-les”, ha alertat el president de umivale.

    Murga també ha aprofitat per a posar en valor la xarxa de centres assistencials amb els quals compta la mútua repartits per tota Espanya -55 propis i 1.873 concertats- i la dedicació de les seues 759 professionals. Precisament a ells, les treballadores i treballadors de umivale, els ha dedicat unes paraules d'agraïment “pel seu esforç continu, especialment en moments com els que hem viscut amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Hem hagut de fer front, a més del virus, al no-res fàcil missió de gestionar, amb la urgència que requeria la situació, la nova prestació extraordinària del cessament d'autònoms”.

    umivale rep el certificat Bequal Plus, pel seu compromís amb la inclusió de les persones amb discapacitat

    La celebració de la Junta General ha servit també de marc per a rebre el segell Bequal Plus, que distingeix a les empreses socialment responsables amb la discapacitat i que atorga la Fundació Bequal.

    El president de umivale, Álvaro Murga, i el director gerent, Héctor Blasco, han rebut el distintiu de mans de José Antonio Martín, Director Gerent de la Fundació Bequal.

    Aquest segell és un pas més després d'aconseguir en 2016 el segell Bequal Estàndard. “Amb aquest distintiu es reconeixen els avanços i millores implantats en la mútua en els procediments i polítiques a favor de la igualtat d'oportunitats i la no discriminació”, ha destacat el president.

    El distintiu certifica que umivale integra polítiques inclusives en totes les àrees de l'organització. La mútua disposa d'una estratègia implantada d'inclusió i gestió de la discapacitat i recull específicament la igualtat d'oportunitats en els seus documents fonamentals. A més, umivale duu a terme accions que afavoreixen l'ús de recursos i instal·lacions per les persones amb discapacitat i els seus treballadors disposen de pautes de comportament i actuació específiques per a donar el millor tracte en l'atenció a aquestes.

    Pujar