elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els turistes continuen triant la Comunitat Valenciana per Nadal i Nit de cap d'any

Els turistes continuen triant la Comunitat Valenciana per Nadal i Nit de cap d'any
  • Benidorm lidera l'ocupació hotelera en tot el territori per a donar la benvinguda a l'any 2023

El nadal sempre són un oasi en la temporada baixa turísticament parlant i repunta l'ocupació hotelera sobre la resta del període, sobretot de cara a la Nit de cap d'any, segons la patronal Hosbec.

En aquest any 2022, els festius de Nadal i Any Nou han coincidit en diumenge i excepte aquelles comunitats autonómas que hagen traslladat el festiu a dilluns, no permetrà cap pont ni festiu més enllà del propi cap de setmana.

No obstant això, per al primer cap de setmana, el de Nit de Nadal i Nadal, la previsió d'ocupació hotelera és menor a causa del caràcter familiar d'aquestes festivitats. Així i tot, Benidorm liderarà l'ocupació a la Comunitat Valenciana amb una mica menys del 65% d'habitacions ocupades i reservades, mentre que la resta de destins oscil·laran entre el 50% de la Costa Blanca, 44% d'Alacant o 34-36% de València o Castelló.

El desig de viatjar i passar fora de casa la Nit de cap d'any s'aprecia amb la primera previsió avançada per al període 31/12 i 01/01. Per a final d'any l'ocupació creix ja de manera considerable i s'aproxima al 80% en el cas de Benidorm, 72% en la Costa Blanca i entre el 60 i 65% per a la ciutat d'Alacant, València i Castelló.

Aquestes dades seran actualitzades a la fi de la setmana vinent, i amb la reserva d'última hora que està entrant, el sector espera créixer encara entre 5 i 10 punts sobre aquests valors.

Pujar