Castellano

El turista internacional va en augment a la Comunitat però el temporal llasta la seva arribada

El turista internacional va en augment a la Comunitat però el temporal llasta la seva arribada
  • La mala climatologia ha frenat les reserves i el sector tem les conseqüències de la vaga del transport

Les dades d'ocupació hotelera de la setmana passada a la Comunitat Valenciana confirmen la resistència del turisme a les diferents incidències i dificultats que estan esquitxant el procés de recuperació. Només la mala climatologia ha frenat la tendència creixent de les reserves hoteleres, cobrant-se un 15% de cancel·lacions a València durant el cap de setmana de les Falles i no permetent que s'activen les reserves d'última hora i les de curta estada a totes les destinacions turístics de la Comunitat Valenciana.

Però la dada més cridanera és l'escalada imparable del turisme internacional a la Comunitat Valenciana, especialment a Benidorm, Costa Blanca i València, segons ha informat la patronal hotelera Hosbec.

Els turistes britànics ja trepitgen els talons als espanyols a Benidorm, i tots dos mercats freguen el 44% de quota cadascun d'ells, “dades impensables fa tan sols unes setmanes i que alimenten l'esperança en la recuperació a partir del proper mes d'abril ”. A la Costa Blanca, els turistes internacionals ja suposen el 51% amb un ampli portfolio de mercats d'origen molt diversificats, circumstància que es repeteix a València amb una quota del 44% per als turistes de fora de les nostres fronteres. Castelló també es veu beneficiada per aquesta empenta internacional i té una quota d'estrangers del 22% als seus establiments hotelers.

Els indicadors d'ocupació hotelera s'han mantingut estabilitzats durant aquesta setmana respecte a les anteriors, sense variacions importants, condicionats sobretot per les males previsions meteorològiques per a aquestes dues setmanes. L'ocupació s'ha mogut entre el 70 i el 75% a Benidorm, entre el 55 i el 63% a la Costa Blanca, entre el 60 i el 80% a València (les previsions inicials estaven entre el 70 i 95%) i entre el 50 i 60% a Castelló.

El sector espera que siguen millors les perspectives de bon temps a partir del cap de setmana que ve per activar les reserves de cara a les primeres setmanes d'abril i la Setmana Santa, que serà la propera cita clau del sector.

Preocupació del sector turístic pels efectes de la vaga del transport

Han estat nombrosos els problemes i inconvenients que estan assotant el sector turístic. "Si no en teníem prou amb una pandèmia, una guerra, una energia a preu d'or, vam sumar un conflicte amb el transport que tendeix a l'enquistament i que pot condicionar la nostra activitat a partir de la setmana que ve" ha informat el president d'HOSBEC. "Les notícies que arriben des del sector del transport de mercaderies no són bones i no entenem la paràlisi del Govern a donar una solució a una postura que pot paralitzar l'economia del país. No hi ha temps per perdre i no ens pot preocupar més de l'actitud de la Ministra que el propi conflicte” ha indicat Toni Mayor.

Molts dels establiments que es troben en obres estan paralitzats per falta de materials des de fa dies, denuncia Hosbec: “I a partir del cap de setmana que ve podem tenir problemes de subministraments de productes sobretot d'alimentació”.

“No és rebut que després de tot el que ens està passant tinguem una nova amenaça sobre les nostres empreses. El dia 29 és molt lluny i l'acord amb el transport s'ha de produir sense més dilació. Si no és així, pagarem tots la factura que no vol pagar el Govern i quan prenga mesures serà molt tard”.

Pujar