elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Trànsit a València: Les tractoradas tornen a entrar este dijous a València per tres punts

Trànsit a València: Les tractoradas tornen a entrar este dijous a València per tres punts

  El trànsit a València es veurà afectat per les tractoradas d'este dijous, quan diversos combois d'agricultors entraran per tres dels principals accessos a la ciutat del Túria per a unir-se des de diversos municipis a partir d les 8.30 hores del matí.

  Així, l'entrada Sud per la Pista de Silla (V-31) es podria col·lapsar en la rotonda dels Hams d'Ausiàs March, mentres en el nord l'avinguda Constitució serà la zona més afectada per l'entrada de tractors des de la Ronda Nord. El tercer punt de conflicte serà en la Carrera del Riu per la zona sud.
  Centenars de tractors i més d'un miler de persones assistiran a la mobilització convocada en el port de València per totes les organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana –l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), ASAJA Alacant, LA VA UNIR Llauradora i Ramadera, la Coordinadora Llauradora del País Valencià (CCPV-COAG) i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders (UPA-PV)– amb el suport de les Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana. També assistiran a la protesta de València agricultors d'ASAJA Albacete i d'ASAJA Cuenca.

  Els tractors entraran a la ciutat de València a través de tres rutes diferents: pel sud del recinte portuari des del Palmar; per l'avinguda del Port des d'eixides a Carlet, Alzira i Cullera; i per la ronda nord des de Puçol, travessant nombroses poblacions de l'horta valenciana. Les tractoradas confluiran en l'Edifici del Rellotge del port de València a les 10.30 hores, on les entitats convocants dirigiran els seus parlaments a les persones assistents i realitzaran un llançament de productes agraris.

  En la seua tercera protesta conjunta en només una setmana, el sector agrari valencià reclamarà “un gir de les polítiques agràries i mediambientals a la Generalitat Valenciana, al Govern espanyol i a la Unió Europea perquè tinguen en compte l'opinió dels agricultors i garantisquen la preferència comunitària, la reciprocitat amb les importacions de països tercers i uns controls eficaços per a evitar l'entrada de noves plagues i malalties”.

   

  Pujar