elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El trànsit aeri es va veure afectat i també la circulació a ciutats de la província de València i de Castelló

Impressionant arribada de la boira que ha cobert la ciutat de València obligant a tancar l'aeroport
Impressionant arribada de la boira que ha cobert la ciutat de València obligant a tancar l'aeroport
  • VÍDEO | Una boira espectacular engoleix València: així va arribar a la ciutat obligant a tancar l'aeroport

L'estampa va sorprendre aquest diumenge a la tarda els veïns de València: una boira que va començar a inundar la ciutat obstaculitzant el trànsit i obligant a tancar l'aeroport. No només la capital es va veure afectada per aquest fenomen: també Castelló i el sud d'Alacant van ser engolits des de primera hora del vespre de diumenge per la boira.

La forta boira va obligar a desviar una desena de vols perquè no tenia visibilitat per aterrar. Durant una hora va estar inoperatiu l'aeroport a causa del fenomen meteorològic i, encara que aquest matí ja s'enlairen i aterren alguns vols, la normalitat no s'ha recuperat totalment.

Al vídeo que poden visualitzar en aquesta notícia s'observa com va arribar la boira a la costa pel port de València. Unes impressionants imatges que van captar els internautes aquest diumenge a primera hora de la vesprada.

Aemet explicava les causes d'aquest fenomen a xarxes socials: Segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia, la inversió tèrmica -temperatures més altes a les capes superiors de l'atmosfera i més baixes a sota- és clau perquè la boira quedi confinada al costat del terra. Segons els seus mesuraments, a 200 metres es registraven aquest diumenge a la tarda 11.7ºC ia 865 metres, 17.8ºC.

Tant bombers com policia demanaven precaució als conductors.

Pujar