elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’escriptora mexicana Cecilia Eudave farà una conferència a la Seu Universitària de Torrevella

L’escriptora mexicana Cecilia Eudave farà una conferència a la Seu Universitària de Torrevella
  MÉS FOTOS
  L’escriptora mexicana Cecilia Eudave farà una conferència a la Seu Universitària de Torrevella - (foto 2)

  La Seu Universitària de Torrevella presenta la conferència "Lo fantástico en el siglo XXI: Una vuelta de tuerca al género" impartida per l'escriptora mexicana Cecilia Eudave, una de les veus més fresques i interessants de la narrativa llatinoamericana actual.

  L'acte, presentat per Carmen Alemany, catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la UA, tindrà lloc el pròxim 22 de juny, a les 20:30 hores a la Societat Cultural Casino de Torrevella (passeig Vistalegre 14).

  Cecilia Eudave és mexicana, escriptora i assagista. Doctora en Llengües Romances i Professora de la Universitat de Guadalajara, va ser coordinadora del mestratge en Estudis de Literatura Mexicana (2008-2014) en aquesta Universitat. Ha rebut, entre altres reconeixements, la beca de creació Salvador Novo; en narrativa, el premi de novel·la "Juan García Ponce" amb la novel·la Bestiaria vida (2008). L'any 2010 va obtenir un esment honorífic pel llibre d'assajos Sobre lo fantástico mexicano en l'International Latino Book Awards que va tenir lloc a Nova York, i l'any 2011 va obtenir una altra vegada un esment honorífic en el mateix certamen internacional en la categoria millor llibre de contes amb Técnicamente humanos y otras historias extraviadas. El 2014 va ser escriptora convidada d'honor pel Ministeri de Cultura de Corea del Sud i l'any 2016 se li va atorgar la Chaire Amérique Latine (ChAL) a la Université Tolosa de Llenguadoc, França. Els seus llibres més recents són Técnicamente humanos y otras historias extraviadas (contes, 2010, EUA), Papá Oso (conte infantil, 2010, Barcelona), Para viajeros improbables (microrelat, 2011, Mèxic), En primera persona (contes, 2014, Madrid) i Aislados (novel·la, 2015, Mèxic). Algunes de les seues novel·les i contes han sigut traduïts al japonès, xinès, coreà, italià, txec, portuguès i anglès.

  Pujar