elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

23 efectius del consorcio participen demà en un gran simulacre de terratrèmol

23 efectius del consorcio participen demà en un gran simulacre de terratrèmol
  MÉS FOTOS
  23 efectius del consorcio participen demà en un gran simulacre de terratrèmol - (foto 2)

  Torrevieja i Algemesí acolliran demà de forma simultània el #GranSimulacre2018 que recrearà un terratrèmol de gran intensitat. Un total de 23 efectius del Consorci Provincial de Bombers de València participaran en la part del simulacre que es desenvoluparà a Algemesí. D'ells, 22 són bombers de la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes (UREC) del Consorci.

  Junt a ells, intervenen 23 voluntaris de l'ONG IAE i 4 gossos, gràcies al protocol de col·laboració entre l'ONG i el Consorci.

  A Algemesí es simularà l'ensulsiada quasi completa d'edificis d'un barri habitat fictici amb persones atrapades i soterrades sota els enderrocs. El sisme tindrà la intensitat necessària per a esfondrar edificis, causar danys al barri i danyar les xarxes de subministraments bàsics: aigua, llum i gas. Les comunicacions mòbils també es veuran afectades per la sobrecàrrega de la xarxa.

  "Un dels objectius és posar en funcionament de forma coordinada a tots els mitjans que intervenen en una emergència d'aquesta magnitud dins del Pla Especial front al Risc Sísmic a la Comunitat Valenciana", ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.

  L'altre gran objectiu és la preparació i composició d'un futur equip MUSAR de la Generalitat, liderat pel grup UREC del Consorci, junt al Consorci d'Alacant i Bombers de l'Ajuntament de València. Aquesta pràctica servirà com a certificat d'acreditació amb vista a la futura homologació com a equip USAR (equips internacionals de Cerca i Rescat Urbà) per a poder actuar en catàstrofes internacionals.

  La jornada, organitzada per la Generalitat, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), arrancarà a les 9 del matí. El simulacre arrancarà a les 9 del matí i conclourà a les 19.30. Seran més de deu hores on participaran 120 intervinents, 12 gossos i 35 víctimes de diferents cossos.

  Pujar