21 de gener de 2021 21/1/21

23 efectius del consorcio participen demà en un gran simulacre de terratrèmol

23 efectius del consorcio participen demà en un gran simulacre de terratrèmol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  23 efectius del consorcio participen demà en un gran simulacre de terratrèmol - (foto 2)

  Torrevieja i Algemesí acolliran demà de forma simultània el #GranSimulacre2018 que recrearà un terratrèmol de gran intensitat. Un total de 23 efectius del Consorci Provincial de Bombers de València participaran en la part del simulacre que es desenvoluparà a Algemesí. D'ells, 22 són bombers de la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes (UREC) del Consorci.

  Junt a ells, intervenen 23 voluntaris de l'ONG IAE i 4 gossos, gràcies al protocol de col·laboració entre l'ONG i el Consorci.

  A Algemesí es simularà l'ensulsiada quasi completa d'edificis d'un barri habitat fictici amb persones atrapades i soterrades sota els enderrocs. El sisme tindrà la intensitat necessària per a esfondrar edificis, causar danys al barri i danyar les xarxes de subministraments bàsics: aigua, llum i gas. Les comunicacions mòbils també es veuran afectades per la sobrecàrrega de la xarxa.

  "Un dels objectius és posar en funcionament de forma coordinada a tots els mitjans que intervenen en una emergència d'aquesta magnitud dins del Pla Especial front al Risc Sísmic a la Comunitat Valenciana", ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.

  L'altre gran objectiu és la preparació i composició d'un futur equip MUSAR de la Generalitat, liderat pel grup UREC del Consorci, junt al Consorci d'Alacant i Bombers de l'Ajuntament de València. Aquesta pràctica servirà com a certificat d'acreditació amb vista a la futura homologació com a equip USAR (equips internacionals de Cerca i Rescat Urbà) per a poder actuar en catàstrofes internacionals.

  La jornada, organitzada per la Generalitat, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), arrancarà a les 9 del matí. El simulacre arrancarà a les 9 del matí i conclourà a les 19.30. Seran més de deu hores on participaran 120 intervinents, 12 gossos i 35 víctimes de diferents cossos.

  Pujar