Castellano

Condemnada una dona a Torrevella per esquarterar a un home i encobrir el seu assassinat

Condemnada una dona a Torrevella per esquarterar a un home i encobrir el seu assassinat

  La Secció Setena de l'Audiència Provincial d'Alacant, amb seu a Elx, ha condemnat a set anys de presó a una dona que va encobrir l'assassinat d'un home i va ajudar a esquarterar el cadàver, després de retindre-li contra la seua voluntat i estafar-li.

  El Tribunal la considera autora d'un delicte de detenció il·legal, pel qual li imposa quatre anys de presó, un delicte continuat d'estafa, pel qual la pena amb dos anys, i un delicte d'encobriment d'assassinat, castigat amb un altre any de presó.

  El presumpte autor material del crim va morir uns dies abans del judici, per la qual cosa es va decretar l'extinció de la seua responsabilitat penal. El jurat popular que havia de pronunciar-se sobre aquests fets va quedar dissolt després que les parts arribaren a un acord.

  L'ara condemnada va reconéixer els fets i va acceptar els delictes i les penes sol·licitades per a ella per la Fiscalia i l'acusació particular. Aquesta última part va retirar l'acusació respecte d'un tercer acusat en la causa. Els fets es remunten al 26 d'agost de 2016, quan l'home per al qual la condemnada treballava en tasques domèstiques -considerat autor material del crim i mort recentment- va discutir amb un veí per unes places de garatge en un immoble de la ciutat de Torrevella.

  Durant la baralla, aquest acusat va agredir a la víctima, de 62 anys, amb un objecte contundent i la va immobilitzar. L'ara condemnada va col·laborar en aqueix moment amb ell per a entrar en els comptes bancaris de l'agredit a través del seu mòbil i transferir 800 euros al seu favor. Dies després, l'acusat, mort dies abans del judici, va matar a la víctima.

  Després del crim, tant ell com la seua empleada de llar van esquarterar el cadàver i van tirar les diferents parts a diferents contenidors de la zona. Després, van netejar la casa i van pintar les parets per a ocultar els rastres de sang.

  Pujar