elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent realitza 53 atencions a dones víctimes de la violència de gènere sol enguany

Torrent realitza 53 atencions a dones víctimes de la violència de gènere sol enguany
  • Amb motiu del 25N la ciutat llança la campanya ‘No a la violència contra les dones’

MÉS FOTOS
Torrent realitza 53 atencions a dones víctimes de la violència de gènere sol enguany - (foto 2)
Torrent realitza 53 atencions a dones víctimes de la violència de gènere sol enguany - (foto 3)

Torrent ha realitzat 53 atencions en el Departament d'Igualtat en casos de violència de gènere sol en el que portem d'any. És un número molt elevat ja que l'única xifra vàlida hauria de ser zero. Però no ho és. Aquesta xifra d'atencions es refereix a dones que han patit violència de gènere i algunes d'elles tenint fins i tot una ordre d'allunyament. Torrent, com moltes altres ciutats d'Espanya, ha volgut celebrar hui el 25N dient ‘No a la violència contra les dones’.

És el lema de la campanya que ha llançat el consistori en una jornada molt diferent per la situació sanitària però que ha estat marcada per l'emotiu acte en memòria de les víctimes: “No podem oblidar aquest tema que és una vertadera pandèmia també”, manifestava aquest dimecres la responsable d'Igualtat, Marina Olivares.

La campanya busca fomentar el rebuig social dels torrentins i a la violència contra les dones; informar la ciutadania sobre el seu origen i arrels, així com dels nous models de relació entre homes i dones basats en la igualtat; i, finalment, divulgar els recursos especialitzats d'atenció a les dones. Així, aquest dimecres s'ha guardat un minut de silenci institucional a la porta de l'Ajuntament en memòria de les dones i menors assassinades.

Un acte emotiu, acompanyat de música i del nom enlaire de totes les dones i menors. Així mateix, s'han repartit 2.000 màscares llavables amb el lema de la campanya i, també, s'ha produït una intervenció molt especial i significativa en l'icònic ficus de la Plaça Bisbe Benlloch.

Per a finalitzar la setmana del 25N, aquest divendres la sociòloga, investigadora, docent i formadora en qüestions de gènere, Carmen Ruiz Repullo, impartirà, a les 18h, el webinar “De la hipersexualització a la pornificació: violències sexuals en la joventut” des de la pàgina de Facebook de Casa de la Dóna.

Pujar