elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent ofrena a la Mare de Déu amb devoció i molt sentiment en unes Falles màgiques

Torrent ofrena a la Mare de Déu amb devoció i molt sentiment en unes Falles màgiques
  • Els fallers de la ciutat s'han bolcat un any més a cobrir de flors el mantell de la seua patrona en una emotiva Ofrena

MÉS FOTOS
Torrent ofrena a la Mare de Déu amb devoció i molt sentiment en unes Falles màgiques - (foto 2)
Torrent ofrena a la Mare de Déu amb devoció i molt sentiment en unes Falles màgiques - (foto 3)
Torrent ofrena a la Mare de Déu amb devoció i molt sentiment en unes Falles màgiques - (foto 4)
Torrent ofrena a la Mare de Déu amb devoció i molt sentiment en unes Falles màgiques - (foto 5)
Torrent ofrena a la Mare de Déu amb devoció i molt sentiment en unes Falles màgiques - (foto 6)

Els torrentinos han viscut aquest divendres un dels moments més significatius i esperats de les Falles, l'Ofrena a la Verge dels Desemparats. Com cada any, aquest acte reuneix a centenars de persones que desfilen davant la Mare de Déu per a entregar-li el seu ram i així formar un magnífic mantell floral amb el qual adornar a la Verge.

La il·lusió i l'emoció es fa patent en tots i cadascun dels fallers que participen en aquest emotiu acte. Els ulls brillants i els grans somriures són els millors companys dels qui amb devoció ofereixen el seu ram a la patrona de la ciutat en la plaça de l'església.

Felicia, la màxima representant de la Casa de Castella-la Manxa de Torrent, ha sigut la primera a desfilar davant la Mare de Déu, un moment que per a ella ha sigut “molt emocionant poder viure-ho com Dulcinea”.

Esther, de la Falla Xenillet, ha viscut un moment que guardarà amb especial afecte la resta de la seua vida, poder presentar davant la Verge dels Desemparats al seu fill Daniel, nascut durant la pandèmia "aquesta any ha sigut la primera vegada que ho he pogut traure i damunt amb la meua comissió de tota la vida"

La Falla Nicolau-Andreu té el relleu faller garantit. Molts xiquets, xiquetes i bebés han sigut presentats davant la Verge en la seua primera ofrena. Un moment molt especial que ha emocionat a tots els presents, especialment als membres de la seua comissió, com Aida, qui ha assenyalat que "ha sigut preciós perquè a més cinc o sis d'ells són família nostra". Per a ella, poder desfilar davant la Mare de Déu "és cada any més especial".

Davant els peus de la Verge dels Desemparats han desfilat les 29 falles que conformen la Junta Local Fallera de la ciutat, i els qui cada any fan possible que les festes josefinas siguen un èxit.

Finalment, han sigut les falleres majors de Torrent, Anna Mora Miquel i Lorena González Andreu, acompanyades per les seues corts d'honor, les encarregades de tancar l'Ofrena d'aquest 2023. Un moment màgic en el qual les màximes representants de les festes posen el fermall d'or a aquest acte carregat de simbolisme i emoció.

Un homenatge a la Verge que va començar aquest dijous 16 de març amb el tradicional Trasllat de la Mare de Déu que organitza la Falla Cotxera des de 1970, rendint un especial homenatge a la Geperudeta amb flors, poemes i versos.

Torrent continua gaudint les seues Falles amb una àmplia programació aquest cap de setmana

Torrent continua aquest cap de setmana gaudint dels seus dies grans de Falles amb multitud d'actes i esdeveniments per a tancar un any inoblidable en el qual tot ha tornat a la normalitat després de la pandèmia. Aquest dissabte a les 14.30 hores la plaça Cardenal Benlloch vibrarà amb una mascletá a càrrec de Pirotècnia Germans Caballer.

A la vesprada a les 19.00 hores se celebrarà l'acte d'homenatge a San José en la plaça Unió Musical de Torrent. En finalitzar, hi haurà un castell de focs artificials. A la nit, a les 21.00 hores, Torrent celebrarà el seu tradicional Nit del Foc a càrrec de Germans Caballer Pirotécnicos.

El diumenge, dia de San José, Torrent començarà el dia amb l'homenatge a José Herraiz "Josete" en el Mercat de Sant Gregori a les 10.30. Després, a les 11.00 hores se celebrarà la missa a l'església de San José.

A les 13.00 hores es durà a terme el tradicional homenatge al Faller, davant de l'estàtua del Granerer i a les 14.30 hores tindrà lloc el tret de l'última mascletà de les Falles 2023 a càrrec de Pirotècnia Zarzoso en la plaça Cardenal Benlloch.

A la vesprada, la ciutat posa rumb a la Cremà amb la retirada dels ninots indultats de les Falles 2023 a les 19.00 hores. A partir de les 21.00 hores de la nit començarà la Cremà de la falla infantil que haja obtingut el primer premi.

Després, a les 22.30 hores serà la Cremà de la falla Xenillet i a les 00.00 hores, la Cremà de la falla guanyadora del primer premi de la secció Especial, amb la qual Torrent acomiadarà així aquest cicle faller i donarà la benvinguda un nou.

Pujar