elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ENTREVISTA

Folgado (PP Torrent): “Tenim un projecte de present i futur per a Torrent”

Folgado (PP Torrent): “Tenim un projecte de present i futur per a Torrent”
  • Elperiodic.com entrevista a la candidata a l'alcaldia de Torrent, Amparo Folgado

MÉS FOTOS
Folgado (PP Torrent): “Tenim un projecte de present i futur per a Torrent” - (foto 2)

Elperiodic.com ha entrevistat la candidata del Partit Popular a l'alcaldia de Torrent, Amparo Folgado, per a conéixer els detalls de la seua proposta electoral i preguntar-li com milloraria la vida dels seus veïns. Ací les respostes al qüestionari:

PREGUNTA: Quin és el balanç que fa dels últims quatre anys de govern a l'Ajuntament de Torrent?

RESPOSTA: Considere que han sigut quatre anys perduts per a la ciutat, han estat marcats per la paràlisi d'un govern en minoria, que àdhuc malgrat haver governat amb carta blanca per part dels seus socis d'investidura: Compromís i Guanyant, no han donat resposta a les necessitats dels torrentins. L'Ajuntament de Torrent ha viscut quatre anys de boom en els ingressos gràcies a la recuperació econòmica del govern de Rajoy, amb un increment de la recaptació via imposats i subvencions de tota mena, que Ros ha destinat a ampliar les seues xarxes clientelistes i no a resoldre els principals problemes de la ciutat, amb inversions que a ningú li han interessat. No han resolt el problema de l'aigua a les urbanitzacions, hem patit retallades en la Policia Local, barris sencers en els quals no s'ha destinat ni un sol euro fins als mesos previs a les eleccions. Hem vist que els projectes que el PP va deixar a punt d'iniciar, s'han retardat més de tres anys com l'obra de Camí Reial, l'obertura dels aparcaments en el mercat i Juan Carles I o l'edifici que alberga l'Escola Oficial d'Idiomes, per posar tres exemples.

P: Resumisca breument els eixos del seu programa electoral

R: El programa electoral que hem presentat des del Partit Popular, és fruit de les múltiples reunions que hem mantingut amb els veïns de Torrent al llarg d'aquests mesos. Presentem un programa molt realista i amb mesures concretes i realitzables. Portem la reducció d'impostos, la volta de la Policia de Barri eliminada en aquesta legislatura, així com l'ampliació del nombre d'agents. Propostes per a ampliar les places d'aparcament en superfície i aparcaments perifèrics, millores en la neteja dels carrers, la volta del xec bebé per a tots els nounats. En matèria de sanitat, portem l'ampliació del Consultori Auxiliar del Vedat que es troba saturat i l'obertura d'un Centre de Salut en Parc Central. També portem la recuperació dels pressupostos participatius perquè els veïns puguen decidir les inversions a realitzar en cadascun dels barris de Torrent, un pla de soterrament de contenidors i un pla de rehabilitació i revitalització del Centre Històric. Són moltíssimes propostes que no podria explicar en una entrevista, però que tenen l'objectiu de fer de Torrent una ciutat més còmoda, més neta, accessible, orgullosa de les seues tradicions i que aposta per ser una ciutat referent a la comarca i en la Comunitat Valenciana.

P: Què preocupa els veïns de Torrent?

R: Els veïns de Torrent estan molt preocupats per la pujada de l'aigua, la falta de seguretat ciutadana, de neteja als carrers, la falta d'il·luminació, la falta d'aparcaments i el desinterés de l'actual govern socialista per millorar el dia a dia dels seus veïns com és l'atenció als barris i la reparació de desperfectes en la via pública.

P: Com donaria resposta el seu partit a aquestes preocupacions?

R: Són aquestes preocupacions l'eix central del projecte del Partit Popular per a Torrent i a resoldre-les, destinarem tots els esforços si obtenim la seua confiança el pròxim 26 de maig.

P: Quina és la seua proposta en matèria fiscal?

R: Baixarem els impostos. El meu compromís és el de baixar el tipus de gravamen en el rebut de l'IBI perquè baixen els rebuts a cada veïns, alguna cosa que no ha ocorregut en aquests quatre anys de Ros. D'altra banda, el meu compromís és el de la volta de la subvenció RECICLA en el rebut de l'aigua. Eliminada en aquesta legislatura pel PSOE, els veïns han vist com s'ha incrementat el rebut de l'aigua considerablement.

P: Quines infraestructures són prioritàries per al seu partit i per les quals treballarà si governa per a posar en marxa?

R: Com t'he dit abans, són vitals l'ampliació del Consultori Auxiliar del Vedat i la posada en marxa del nou Centre de Salut en Parc Central. A més de la construcció del pont sobre el barranc de Torrent entre Alaquàs i Torrent. Són tot infraestructures en les quals és necessària la col·laboració de la Generalitat Valenciana, per això les exigiré, igual que el soterrament de les vies de metre.

P: Com creu que es pot millorar l'ocupació a Torrent?

R: Les administracions no creen ocupació, però sí que poden crear les línies per a afavorir la inversió a la ciutat i la contractació. Des del PP, tenim un programa per a afavorir la contractació en les empreses a través d'acords i convenis. A més d'ajudes que incentiven la contractació i fomentarem la formació per a l'ocupació, en col·laboració amb les empreses del polígon.

P: Què és el primer que farà si governa?

R: El primer que faré serà asseure'm amb tot el meu equip per a establir els temps d'aplicació del programa electoral i demanaré als tècnics municipals que inicien els expedients per a tornar a implantar la subvenció RECICLA.

P: Què li diria a aqueix lector de Torrent que li està llegint en aquests moments?

R: Li diria que hi ha partit, que a les seues mans està la decisió de continuar amb tot el que no li agrada, amb un govern dels anys 80 o fer de Torrent una ciutat capdavantera i del S. XXI. En el Partit Popular mai li hem fallat i els 8 anys de govern a Torrent del PP han sigut els millors. Tenim un projecte de present i de futur per a fer de Torrent una ciutat millor. Li demanaria sens dubte que em vote, que no li fallaré.

Pujar