elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amparo Folgado (PP): “Jesús Ros (PSOE) sap que no som la seua alternativa ni ell la nostra a Torrent”

Amparo Folgado (PP): “Jesús Ros (PSOE) sap que no som la seua alternativa ni ell la nostra a Torrent”
  • La candidata del Partit Popular a liderar l'ajuntament del municipi es desmarca d'un pacte amb el Partit Socialista i inicia negociacions amb Vox per a treballar “en el desig de canvi que han manifestat els torrentins"

La candidata a l'alcaldia de Torrent pel Partit Popular, Amparo Folgado, està disposada a posar-se als comandaments de l'Ajuntament del municipi després dels resultats de les passades eleccions. Per a això està disposada a pactar amb Vox i en cap cas s'abstindrà per a permetre un govern en solitari del PSOE, perquè Jesús Ros sap que “no som la seua alternativa ni ell la nostra” afirma. La líder dels populars tractarà de millorar la seguretat, la neteja, crear noves zones d'aparcament i apostarà també per fer costat al comerç local juntament amb la cura dels majors i de la salut mental dels més joves.

Com ha afrontat aquests resultats electorals?

Després d'una campanya permanent en la qual hem treballat intensament, crec que ara el treball s'ha vist reflectit en el que han dit els ciutadans i s'ha fet presente el seu desig de canvi amb el Partit Popular. Seré una alcaldessa molt activa i la clau està a dedicar-li els set dies de la setmana durant 24 hores al dia, perquè sent una enorme responsabilitat i unes ganes enormes de millorar Torrent.

Jesús Ros (PSOE) considera que el PP hauria d'abstindre's per a deixar governar a la força més votada. Quina posició prendrà respecte a aquest assumpte?

Jesús Ros sap que no som la seua alternativa ni ell la nostra. El 17 de juny s'iniciarà un nou govern i una nova etapa a Torrent. Jo no li dic a un altre partit que fer i ningú em pot traslladar aquest fet. A més, el partit socialista és l'últim que pot donar lliçons del que pot o deu fer cadascun, perquè cada formació o persona és lliure de fer el que estime oportú.

Respecte a VOX, hi haurà acord per a poder governar conjuntament?

En aquests moments ja hem arrancat converses amb Vox amb una premissa molt clara, els resultats de les eleccions ens demanen que els dos partits ens posem d'acord per a conformar govern i per a governar.

Com ha canviat Torrent en aquests anys en què el Partit Popular ha estat en l'oposició?

Al llarg dels últims huit anys crec que Torrent ha anat perdent aqueixa llum que tenia no sols quant a la descendència i ser municipi de gran població, sinó en alguna cosa que ens trasllada la gent independentment del barri. La falta de seguretat, d'inversions reals o neteja són els principals problemes que ens fan arribar els veïns. Opine que s'ha malgastat els diners, els seus diners i no s'han baixat els impostos.

Quines mesures proposa per a remeiar-ho?

Incrementarem la policia de barri, la plantilla de la Policia Local, la neteja, es baixaran els impostos i es donarà una atenció més ràpida quan venen a l'Ajuntament perquè els seus tràmits no s'eternitzen. A més, tenim previst augmentar les places d'aparcament en solars que no estan ocupats, però que estiguen asfaltats, senyalitzats i que tinguen vigilància per a evitar robatoris o atracaments.

L' atenció dels majors, o la salut mental també són una de les seues proposades estrela, en què consisteixen?

Volem millorar les llars de la tercera edat, sobretot el del CEAM. Per a això, treballarem amb Carlos Mazón, perquè s'habilite, s'insonoritze i torne a estar obert amb el ball que ens demanen els majors. També volem generar més zones verdes on els ciutadans puguen passejar, fer esport i Torrent senta que és molt més fàcil transitar per ella i tots ens sentim orgullosos de la nostra ciutat.

Quant a la salut mental, busquem treballar amb el gabinet psicopedagògic sobre els adolescents, els menors, les seues famílies i els professionals que actuen sobre ells. Crec que cal entendre la problemàtica en el seu conjunt, habilitant espais perquè els pacients puguen ser atesos. També volem atallar el *bullying actuant no sols en la víctima que és la primera a la qual cal atendre, sinó amb la persona que exerceix l'assetjament, perquè si no actuem sobre la causa aquesta persona el tornarà a fer.

El comerç local, de quina manera s'incentivarà?

La millor manera és posar en marxa de nou la targeta +25 juntament amb accions formatives perquè millor la seua actuació amb el client. També treballarem conjuntament amb les associacions de comerç i empresaris, tractarem de baixar impostos i crearem un servei d'atenció ràpida perquè qualsevol emprenedor puga muntar la seua empresa de la manera més àgil possible.

Com ha viscut l'ona blava que ha tenyit la Comunitat aquest 28M?

La victòria del PP en la Comunitat valenciana es deu a les ganes de canvi de la ciutadania. Els valencians s'han adonat que la gestió del *Botànic no ha sigut la més adequada, hem perdut l'ocasió de millorar la nostra economia i l'única alternativa era votar a Mazón per a tornar a ser un referent a Espanya i Europa. A més, confie que serà un president per a tots els valencians i no sols d'alguns municipis com Ximo Puig.

Es tornaran a repetir aqueixos resultats en les eleccions generals del 23 de juliol?

Crec que Pedro Sánchez ha triat la data que més li convenia a ell, però la que pitjor convenia als espanyols. Els ciutadans estan farts d'un president que no és lleial amb la seua nació, per la qual cosa el resultat de les generals seran molts millors per al PP i Alberto Nuñéz Feijóo serà el president d'Espanya. Ens anirem de vacances havent elegit a un president amb sentit comú, amb sentit d'estat i amb un sentit del deure cap a la seua nació.

María José Catalá va ser la seua companya quan era alcaldessa de Torrent i ara ho serà de València, quin record guarda d'ella?

El millor record que guarde de María José Catalá és el d'haver tingut una gran companya, una referent a Torrent que tornarà a posar a València en el lloc que es mereix. Tinc la certesa que els valencians tornaran a sentir el que és tindre a una alcaldessa que s'ocupa i preocupa per ells. A més, pense que en molts aspectes podrem treballar en la mateixa direcció.

Pujar