Castellano

Un grup de bussejadors estudia la qualitat del fons marí de Torrenostra i conclou amb resultats positius

Un grup de bussejadors estudia la qualitat del fons marí de Torrenostra i conclou amb resultats positius
    MÉS FOTOS
    Un grup de bussejadors estudia la qualitat del fons marí de Torrenostra i conclou amb resultats positius - (foto 2)

    L'activitat 'Fons marins' realitzada en aigües de Torrenostra per un grup de 12 bussejadors de diferents organitzacions ha conclòs amb resultats positius després de trobar extenses poblacions de posidònia oceànica, una planta que constitueix un fidel indicador de la qualitat de l'aigua.

    La Regidoria de Medi Ambient ha impulsat aquesta iniciativa junt a l'Associació Poseidón i Global Nature amb la finalitat de fer un seguiment de l'estat de conservació del fons marí a través d'aquesta immersió, que ha pogut analitzar la quantitat de posidònia existent.

    A partir d'octubre està prevista una nova immersió que possibilite la visibilització de la població de nacra, un mol·lusc en perill d'extinció que els bussejadors han pogut veure en anteriors estudis. Mentrestant, els resultats referits a la posidònia seran enviats a l'Institut d'Ecologia Litoral.

    El regidor de Medi Ambient, Carlos Garcia, ha explicat que 'l'existència d'aquesta planta en el fons marí de Torrenostra és una excel·lent notícia, ja que la posidònia actua com un filtre que neteja les aigües. Aquesta activitat, que realitzem tots els anys, és un termòmetre fidel de la salut de la nostra platja i ens anima a seguir treballant en favor de la conservació i la divulgació mediambiental'.

    Pujar