elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La terra tremola: Utiel registra 31 terratrémols en els últims cinc dies

La terra tremola: Utiel registra 31 terratrémols en els últims cinc dies
  • Els dos últims moviments sísmics es van registrar durant la passada matinada

A la 1.27 hores i a les 2.18 hores de la passada matinada, la terra va tremolar a Utiel. Amb una magnitud de 2,2 en l'escala de Ritcher i 1,5, respectivament, els dos sismes han sigut els últims que ha registrat l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) que depén del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Aquests dos moviments sísmics són els últims registrats dels 31 que l'IGN ha comunicat en el seu web en els últims cinc dies.

Així, segons la informació detallada per aquest organisme nacional, dos sismes s'han produït aquest dilluns 3 d'octubre, un terratrémol de 2,1 en l'escala de Richter es va registrar a les 17.13 hores del diumenge 2 d'octubre, un altre terratrémol, de 1,8 en l'escala de Richter, es va registrar a les 00.31 hores del dijous 29 d'octubre.

Els 27 terratrémols restants es van registrar el dissabte 1 d'octubre. A la 1.45 hores de la matinada es va produir el major sisme dels registrats fins al moment amb una intensitat de 3,6 en l'escala de Richter.

Cal assenyalar que han hagut sis moviments sísmics que han superat una magnitud de 2 en l'escala de Richter. Aquests van ser la passada matinada a la 1.27 hores amb una intensitat de 2,2. Durant la vesprada del diumenge es va registrar un altre terratrémol de 2,1 a les 17.13 hores; el dissabte a les 9.27 hores es va produir un moviment sísmic de 2,1; a les 7.56 hores del matí del dissabte va ser de 2,3 en l'escala de Richter i anteriorment a les 7.04 es va registrar un terratrémol de 2,4.

Un altre terratrémol entre Guardamar del Segura i Torrevella

Cal recordar que el passat 22 de setembre, es va produir un sisme de 2,6 graus en l'escala de Ritcher, a una profunditat de 7 km, entre Torrevella i Guardamar del Segura.

Pujar