elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI ALT MIJARES

Les condicions meteorològiques milloren en l'incendi de Castelló però es tem el retorn del ponent

Les condicions meteorològiques milloren en l'incendi de Castelló però es tem el retorn del ponent

  Són molts els ulls pendents que miren al cel en la Comunitat Valenciana, pendents que la climatologia ajude per a l'extinció del greu incendi que està assolant l'interior de la província de Castelló.

  El vent ha sigut fluix més fluix aquest dissabte, una brisa del sud i sud-est, la qual cosa ha frenat l'avanç de les flames, encara que ha generat algun reavivamiento en la zona d'Aragó per Olba, bastant controlada.
  Això sí, caldrà estar pendents de la tard-nit, ja que els models Aemet han avançat d'un nou canvi a partir de les 20h: És possible que torne el ponent i baixe la humitat de nou a la vesprada, la qual cosa tornaria a complicar la situació.

  Mentrestant, s'esperen humitats relatives molt més altes de les viscudes aquest dijous i divendres. Una finestra d'oportunitat que el diumenge acabarà, ja que tornarà a pujar el mercuri i a bufar vent fort.

  En qualsevol cas, el temps juga en contra dels bombers, ja que han de controlar la situació el màxim possible abans del diumenge, quan les previsions clarament apunten a un retorn del ponent, amb intensitat moderada conforme avance el matí, i amb temperatures de fins a 27 graus per la zona. Un altre dia infernal que podria tornar a reavivar el foc.

  Pujar