elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El temporal avança aquest dimarts en la C. Valenciana: alerta per neu, pluges i vent

El temporal avança aquest dimarts en la C. Valenciana: alerta per neu, pluges i vent
  • Emergències ha activat diverses alertes de nivell taronja i groc per a aquest 7 de febrer

La Comunitat Valenciana romandrà aquest dimarts en risc taronja davant fenòmens costaners amb ones que podrien arribar als 4 metres. L'avís també inclou a l'interior de la província de Castelló, on podria nevar i acumular-se més de 20 centímetres de neu en 24 hores.

Emergències de la Generalitat Valenciana també ha activat el risc groc per pluges a l'interior de Castelló, nevades a l'interior de València i fortes ratxes de vent en el litoral de València i Castelló.

Aquest 7 de febrer tindrem un predomini de cel nuvolós o cobert. Les precipitacions començaran a primeres hores al voltant del cap de la Nau, amb la cota de neu per damunt de 900-1000 metres que remetran durant el matí.

Durant la vesprada s'esperen precipitacions en la meitat septentrional, que podran ser en forma de ruixats acompanyats de tempesta i localment persistents en el terç nord; la cota de neu pujarà de 600 metres a 900-1000 metres, amb acumulacions de neu significatives en els interiors de Castelló i interior de l'extrem nord de València.

Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis o en lleuger ascens; les màximes seguiran amb pocs canvis, excepte ascensos locals a l'interior de València i descensos locals en el nord d'Alacant. S'esperen gelades a l'interior. Els termòmetres marcaran entre els 5 °C i 15 °C a Alacant, a Castelló estaran entre els 4 °C i 14 °C, i a València, el mercuri rondarà entre 5 °C i 13 °C.

El vent bufarà del nord i nord-est; fluix a l'interior i moderat en el litoral, on serà ocasionalment fort i amb ratxes molt fortes a la vesprada a Castelló i València.

Pujar