elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El temporal agrana la meitat sud de la Comunitat Valenciana

El temporal agrana la meitat sud de la Comunitat Valenciana
  • Tres persones han hagut de ser rescatades en Torrent i Bocairent

  • El Port de València es troba tancant

MÉS FOTOS
El temporal agrana la meitat sud de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
El temporal agrana la meitat sud de la Comunitat Valenciana - (foto 3)

Pluja, vent i un molt fort onatge afecten des de la vesprada d'ahir dissabte a diverses comarques valencianes. La part més greu s'ha produït esta matinada amb diverses actuacions dels bombers i amb el tancament del Port de València a causa del mal estat del mar.

La província d'Alacant, una de les mes seques habitualment, és la que més aigua ha rebut de moment no sense causar problemes que han requerit l'actuació dels bombers de la seua Diputació. Així, s'han registrat fins a 150 litres per metre quadrat en alguns punts del nord de la província, molts rajos i fins i tot una mica de neu. Esta situació ha provocat l'eixida dels bombers a realitzar quinze servicis, des de retirades de cartells caiguts a inundacions de garatges. Va nevar en el Port de Biar i algunes zones de la Serra d'Aitana i la ciutat d'Alacant va registrar en només dotze hores 61,2 litres, quasi el doble del que s'havia arreplegat des del dia 1 d'octubre.

En la zona de l'Aeroport de l'Altet s'han registrat 70 litres per metre quadrat.

Igualment, en la província de València s'han donat nombrosos problemes. Els més importants a Bocairent i Torrent, localitats on han hagut de ser rescatades fins a tres persones atrapades per les pluges, la de Torrent en un túnel. A Gandia, on la pluja també ha caigut amb força, els bombers han hagut d'actuar en diverses façanes, igual que a Alzira i Sedaví, en haver-se produït despreniments. A la Font de la Figuera, Aiora Xàtiva, Lloc Nou d'En Fenollet i Catarroja s'han hagut de retirar arbres caiguts a causa del fort vent.

Cal destacar que s'ha produït un despreniment de terra en la CV-651 entre Aielo de Malferit i Moixent i que ha caigut neu en diversos punts del terme municipal de Fontarans, fet este últim que ha obligat a l'enviament de maquinària llevaneu.

Pujar