elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ORATGE COMUNITAT VALENCIANA

Les tempestes i els canvis bruscos de temperatura marquen un inici d'estiu indecís en la Comunitat Valenciana

Les tempestes i els canvis bruscos de temperatura marquen un inici d'estiu indecís en la Comunitat Valenciana
  • Dos escenaris possibles: Tàlveg ràpid o DANA amb tempestes intenses. Els meteoròlegs, molt atents a la previsió de la setmana vinent

El cap de setmana estarà marcat per un contrast de temperatures a Espanya. Mentre que en la meitat occidental peninsular les masses d'aire procedents de l'Atlàntic mantindran els termòmetres a ratlla, amb valors fins i tot frescos per a l'època, en la Comunitat Valenciana regnarà un ambient càlid, creant un dipol tèrmic bastant acusat.

No obstant això, aquest escenari donarà un gir brusc a partir del dilluns. Un tàlveg atlàntic de gran amplitud s'aproximarà per l'oest, arrossegant amb si una massa d'aire més fred que afectarà primer l'extrem occidental i després, a partir del dimecres, també al vessant mediterrani, on entra en joc la Comunitat Valenciana.

Aquest descens tèrmic anirà acompanyat d'un nou episodi de tempestes, que podrien ser significatives, especialment a l'interior de la meitat oriental. La distribució i intensitat d'aquestes tempestes dependran de l'evolució del tàlveg, podent arribar a afectar zones extenses en un escenari extrem.

Després del pas d'aquest tàlveg, una massa d'aire més càlida s'assentarà sobre la Península, donant lloc a un període més càlid i estable. No obstant això, la incògnita sobre la magnitud i duració d'aquest episodi càlid encara no està resolta. Caldrà esperar a pròxims dies per a saber si es consolida com el primer episodi càlid durador de l'estiu o si és interromput per un altre tàlveg.

En definitiva, un cap de setmana i una setmana amb vaivens climàtics a Espanya, amb temperatures en contrast, tempestes i la possibilitat d'un repunt càlid al final de la setmana.

Pujar