elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ONADA DE CALOR

Les temperatures es calmen en la Comunitat: només hi ha 8 poblacions en risc mitjà per calor

Les temperatures es calmen en la Comunitat: només hi ha 8 poblacions en risc mitjà per calor
  • La Generalitat manté el nivell de preemergència per risc d'incendis forestals

Després d'una jornada abrasadora en la Comunitat Valenciana en la qual els termòmetres van superar els 46 °C en alguns punts, aquest divendres sembla que les temperatures comencen a calmar-se i registraran valors més suaus respecte al dia d'ahir.

De fet, per a aquest dimecres la conselleria de Sanitat només activa el risc mitjà per altes temperatures en 8 poblacions de la província de València.

Es tracta de Cofrents, Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents, Zarra, Requena, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

De fet, els colors del mapa han canviat molt. Si bé aquest dijous, gran part del territori valencià estava en nivell roig d'alerta, ara la majoria està sense risc, a la província de Castelló només estan en risc sota Morella, Zorita i Palanques; mentre que a la província d'Alacant, només estan en risc sota algunes poblacions de l'interior, igual que en la pronvia de València.

A la nit, les temperatures continuaran altes. La major part del territori tindrà temperatures tropicals, això és superiors als 20 °C, mentre que només quatre municipis de la Comunitat Valenciana viuran nits equatorials, amb temperatures de més de 25 °C. Es tracta de Crevillent, El Campello, La Vila Joiosa i Castelló de la Plana.

Malgrat que el temps ha donat un respir, la Generalitat Valenciana manté el nivell de preemergència per risc d'incendis forestals i des del dijous 10 al dimarts 15 d'agost de 2023, tots dos inclusivament, la Generalitat Valenciana ha declarat el nivell de Preemergència 3 del Pla Especial enfront del Risc d'Incendis Forestals de la Comunitat Valenciana (PEIF) en tot el territori.

Així, està totalment prohibit circular per pistes i camins forestals, excepte vehicles autoritzats, s'han tancat 17 parcs naturals i zones forestals de la Comunitat Valenciana, a més d'altres mesures d'obligat compliment que ha establit la Generalitat Valenciana.

Pujar