elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Telecoca' i 'Happy Hour': els servicis de més de 30 drogoaddictes detinguts en una macro operació en la Comunitat Valenciana

'Telecoca' i 'Happy Hour': els servicis de més de 30 drogoaddictes detinguts en una macro operació en la Comunitat Valenciana
  • El líder, situat en una urbanització de luxe a Moncada, no dubtava a fer gala del seu alt nivell de vida econòmica, arribant fins i tot a comprar un vehicle de luxe valorat en aproximadament 250.000 euros

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Primoto, ha desmantellat dos organitzacions dedicades a la venda de droga que operaven a les províncies d'Alacant, Múrcia i València. S'han realitzat registres a Torrevieja, Bigastro, Callosa de Segura, Orihuela, San Miguel de Salinas i Beniel. Tots els membres de la banda, 35 persones, han sigut detingudes. El Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Torrevieja és l'òrgan judicial designat per a portar la causa.

L'operació, denominada Primoto, es va iniciar a la fi de 2022, quan agents de la Guàrdia Civil de Torrevieja van presenciar una venda a la menuda als carrers de la localitat.

A mesura que avançaven les investigacions, es va descobrir una complexa xarxa dedicada a la venda de diferents tipus de drogues des de domicilis, la via pública i fins i tot per la modalitat de “telecoca”. Per a perfeccionar les vendes, utilitzaven grups o canals d'aplicacions de missatgeria instantània. A més, per a atraure més clientela, empraven estratègies de màrqueting com l'oferta “Happy Hour”, durant la qual oferien la droga a un preu menor o regalaven dosis addicionals per compres majors. Garantien un servici de 24 hores al dia, 365 dies a l'any. Canviaven de domicili trimestralment per a eludir l'acció policial i possibles bolcades de droga.

La banda, liderada pel seu cap des d'una luxosa urbanització a Moncada (València), va ampliar les seues operacions a Bigastro i Callosa de Segura. El líder, conegut pel seu ostentós estil de vida, no dubtava a fer gala del seu alt nivell de vida econòmic, fins i tot va adquirir un vehicle de luxe valorat en aproximadament 250.000 euros.

A l'octubre de 2023, davant la sospita que la banda planejava contractar sicaris per a amenaçar a un dels seus distribuïdors, es va dur a terme l'explotació de la primera fase de l'operació. Es van realitzar 9 registres a Torrevieja, Bigastro i Callosa de Segura, detenint a 18 persones i confiscant diverses quantitats de droga.

L'anàlisi de la informació obtinguda va revelar l'existència d'un altre grup criminal, vinculat a través d'un dels detinguts. Al febrer de 2024, es va desmantellar esta segona organització dedicada al tràfic de drogues i que operaven des de Beniel (Múrcia). Posseint cinc plantacions de marihuana tipus indoor en la pedania d'Arneva d'Orihuela, i en els municipis de San Miguel de Salinas i Beniel.

Durant els 11 nous registres realitzats, on van comptar amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) de Torrevieja a més de desmantellar les plantacions de marihuana, es van detindre a altres 17 persones. Específicament, en el registre realitzat en una nau industrial d'Arneva, es va trobar un zulo que la banda havia construït amb diferents estades per al cultiu de marihuana.

En total, s'han detingut a 35 persones d'edats compreses entre els 22 i 64 anys, 26 homes i 9 dones, que, segons el seu grau de participació, se'ls atribuïxen els delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal. A més, a un d'ells li l'imputat un delicte de trencament de condemna, ja que convivia amb la seua parella, amb la qual posseïx una orde d'allunyament en vigor, mentres que a un altre membre li l'imputat un delicte de furt o ús de vehicle per la sostracció d'una motocicleta a Torrevieja.

Després de comparéixer davant l'autoritat judicial, s'ha decretat l'ingrés a la presó provisional per a 24 d'ells, inclosos els màxims responsables. El Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Torrevieja, que és l'òrgan judicial que porta la causa, ha alçat recentment el secret d'actuacions.

MÉS FOTOS
'Telecoca' i 'Happy Hour': els servicis de més de 30 drogoaddictes detinguts en una macro operació en la Comunitat Valenciana - (foto 2)
'Telecoca' i 'Happy Hour': els servicis de més de 30 drogoaddictes detinguts en una macro operació en la Comunitat Valenciana - (foto 3)
'Telecoca' i 'Happy Hour': els servicis de més de 30 drogoaddictes detinguts en una macro operació en la Comunitat Valenciana - (foto 4)
'Telecoca' i 'Happy Hour': els servicis de més de 30 drogoaddictes detinguts en una macro operació en la Comunitat Valenciana - (foto 5)
Pujar