elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La tècnica del cremaet: El postre de ‘l'esmorzar’ de la Comunitat Valenciana

VIDEO | La tècnica del cremaet: El postre de 'l'esmorzar' de la Comunitat Valenciana
VIDEO | La tècnica del cremaet: El postre de 'l'esmorzar' de la Comunitat Valenciana
  • S'elabora a base de llimona, sucre, cafè, canyella, mel i rom

Fer un bon cigaló o ‘cremaet’ requereix la seva tècnica i en la Comunitat Valenciana són experts en aquest beuratge que cada dia guanya més adeptes sobretot després de l'esmorzar.

El bo temps, els parcs i paratges naturals s'omplen durant tot l'any de senderistes i ciclistes que aprofiten les seves escapades per a conèixer la gastronomia local. I una de les quals està en auge és el típic esmorzar que té, com a guinda, el cremaet.

Però, com s'elabora?

Elperiodic.com ha acompanyat a Tere Bou, propietària del Bar Els Cholines d'Alfondeguilla, que participa en la Fira de l’Esmorzar i el Cremaet que té lloc aquest divendres a Xeraco.

A base de cafè, llimona, sucre o mel, canyella i rom, els cremaets requereixen d'una tècnica precisa i d'un ordre calculat per a fer les delícies del paladar més exquisit.

Aquesta hostalera indica que cada dissabte i diumenge pot fer fins a 60 cremaets al dia, ja que moltes persones passen pel seu bar aprofitant que visiten Alfondeguilla per a anar a passejar o amb bicicleta.

Així s'elabora el cremaet

En un ‘perolet’ o got de fang, Tere Bou incorpora la mel de la Serra d’Espadà, encara que alguns cigalons porten sucre, també uns grans de cafè i un tros de llimona.

A continuació afegeix rom i escalfa el beuratge amb la cafetera del bar.

Amb un encenedor, encén el cremaet i comença a donar-li tornades fins que el foc consumeix l'alcohol. És llavors quan el ‘perolet’ està llest per a agregar-li el cafè, i ja està llest per a ser degustat.

Salut!

Si tens alguna informació, foto o vídeo interessant del teu municipi, pots posar-te en contacte amb ELPERIODIC.COM escrivint un missatge privat a través de les nostres xarxes socials en Facebook, Instagram i Twitter, escriure al correu hola@elperiodic.com o via Whatsapp a través del número 682 03 06 02.
Pujar