elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La "taxa single" que ofega a milers de valencians que busquen hipotecar-se

La "taxa single" que ofega a milers de valencians que busquen hipotecar-se
  • El problema que es troben milers de valencians que volen accedir a un presta'm hipotecari i no tenen parella

Comprar una primera residència és el somni de molts valencians, no obstant això, amb la pujada de tipus d'interés i la reducció del poder adquisitiu són cada vegada més les persones que tenen problemes per a accedir a un préstec hipotecari, especialment aquelles que no tenen parella. En l'actualitat, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, prop de 15 milions de ciutadans es troben solters al nostre país.

Són moltes les llegendes que s'han escrit sobre l'anomenada “taxa single” i la sol·licitud d'hipoteques per part de persones sense parella. Per això, t'oferim els següents consells i recomanacions per a aquelles persones que es troben en esta situació i vulguen sol·licitar la seua primera hipoteca.

“El primordial és conéixer quina és la teua capacitat d'endeutament perquè la hipoteca nova no et canvie la vida. És a dir, pagaràs una quota, però has de poder eixir amb els teus amics un divendres. El consell número u és situar-te en la quota ideal perquè la teua vida no es condicione pel pagament de la hipoteca, és per això que aconsellem que un intermediari expert calcule la teua capacitat d'endeutament i la teua quota màxima”, explica el CEO de RN La teua Solució Hipotecària, Ricardo Gulias.

En segon lloc, l'expert recomana ser “realista” i no aspirar al fet que una primera hipoteca en solitari vaja a correspondre amb “la casa dels nostres somnis”, perquè esta suposarà una quota molt superior al que els ciutadans, per norma general, poden assumir. “És millor ser pacient i realista, i ja de cara al futur, quan la teua vida canvie, buscar un habitatge que s'adeqüe a la teua nova estabilitat familiar”, afig.

“En última instància, un altre consell fonamental és comptar amb un fons d'estalvis prou ampli com perquè l'adquisició d'una hipoteca no supose un problema en la teua estabilitat diària”, recomana Gulias, qui recorda que una quota no hauria de superar mai el 35% dels ingressos mensuals d'una persona

Mites sobre les mal anomenades ‘hipoteques single’
En els últims anys, relata l'expert, s'ha escrit molt de sobre la sol·licitud d'hipoteques per part dels solters, no obstant això, en la pràctica estes no són tan limitants com s'acostuma a dir. Si bé és cert que hi ha determinades entitats que no ofereixen hipoteques per a singles en el cas de si fer-lo, se'ls ofereixen tots els productes adequant-se a les necessitats del client.

“Sempre que l'endeutament siga òptim, existisca estabilitat laboral i es complisquen uns certs requisits de seguretat per a garantir les condicions i no existisca un risc en l'operació, les entitats no mostraran cap problema per a dur a terme el préstec hipotecari”, sentència Gulias, qui reitera que no existeixen suposades “taxes single” o sobrecargos afegits per part de les entitats per als sol·licitants solters.

El CEO de RN La teua Solució Hipotecària va un pas més enllà i explica com, en molts casos, el que penalitza és tindre fill i una parella si esta no té estabilitat laboral. “És més habitual veure més operacions que es deneguen perquè la família és de tres o de quatre persones i només treballa un, que del single que treballa ell només; per això és aconsellable comparar al costat d'un expert diferents alternatives de finançament que presenten una simulació real dels diferents tipus d'hipoteca que poden encaixar millor segons la situació familiar”, conclou.

Pujar