10 d’agost de 2020 10/8/20

Ximo Pons renova i complirà 3 anys al capdavant de la Federació de Falles de Tavernes

Ximo Pons, president de la Federació de Falles de Tavernes de la Valldigna
Ximo Pons, president de la Federació de Falles de Tavernes de la Valldigna
  • El president inicia una nova legislatura de dos anys després de complir el primer en la institució fallera

MÉS FOTOS
Ximo Pons renova i complirà 3 anys al capdavant de la Federació de Falles de Tavernes - (foto 2)
Ximo Pons renova i complirà 3 anys al capdavant de la Federació de Falles de Tavernes - (foto 3)

La Federació de Falles de Tavernes de la Valldigna comptarà amb Ximo Pons com a president els pròxims dos anys. La decisió va ser ratificada per l'assemblea, que va donar per tancat un exercici faller 2019-2020 marcat directament per les conseqüències de la pandèmia del Coronavirus.

Pons no és un novençà en el càrrec, ja que va agafar les regnes de la institució fallera un any arrere i, per tant, ja sap com és dirigir una de les principals festivitats de la localitat.

Un dels principals temes que haurà de fer front el president és el del calendari, ja que les últimes falles es van haver de suspendre el mes de març passat a causa de la pandèmia del COVID-19, que va provocar el confinament total de la població.

Hi ha diverses propostes damunt de la taula de les falles quant als actes que no es poden celebrar com les exaltacions o l'exposició del ninot. Altres esdeveniments sí que pretenen ser introduïts, com el campionat 3x3 mixt de bàsquet per als adults.

En la reunió en la qual es va nomenar de nou a Pons com a president, també es van aprovar l'estat dels comptes actual de la Federació i una sèrie de modificacions del reglament de règim intern necessàries per a l'actualització de la institució fallera. Dins d'aquests canvis destaca el referit a la utilització del llenguatge inclusiu en el món de les falles. A través d'aquest es pretén utilitzar els termes de “indumentària valenciana” i no els de “faller i fallera”.

Pons comandarà per segon any consecutiu la presidència de la Federació de Falles de Tavernes de la Valldinga amb la renovació i inclusió per bandera i amb un tercer any en l'horitzó per a dur a terme els projectes al costat de l'executiva que li acompanyarà en aquesta nova legislatura iniciada fa tan sols tres dies en la localitat vallera.

Pujar