10 d’agost de 2020 10/8/20

Les falles de Tavernes marquen una fita: la indumentària deixa d'estar condicionada al gènere

Federació de Falles de Tavernes de la Valldigna
Federació de Falles de Tavernes de la Valldigna
  • L'Assemblea ha retirat el gènere de la vestimenta regional per a evolucionar quant a inclusió

La Federació de Falles de Tavernes de la Valldigna, amb el seu renovat president Ximo Pons al capdavant, ha fet un pas importància cap a la inclusió en l'àmbit de les festes josefines i aposta perquè cada persona trie la vestimenta regional amb la qual més s'identifiquen siga com siga la seua identitat sexual.

L'Assemblea ha aprovat aquesta mitjana i, per tant, cada persona podrà triar quina indumentària regional va més d'acord amb els seus sentiments. Si un home vol vestir-se de fallera i una dona vol fer-lo de faller, seran benvinguts com la resta de gent, com no pot ser d'una altra manera.

Permetre aquesta lliure elecció fa que les falles de Tavernes hagen fet un pas més enllà cap a la consecució de la llibertat i la igualtat que ha d'existir entre totes les persones, siga com siga la seua orientació sexual i la indumentària valenciana que trien posar-se.

Amb aquesta decisió integradora comença el president de la Federació, Ximo Pons, una nova legislatura en el càrrec tenint clar que això ha de suposar “un abans i un després en les falles de Tavernes perquè cada persona trie lliurement què posar-se i com lluir-ho perquè puguen gaudir al màxim de les festes”. El president ha recalcat que aquesta situació “mai abans havia provocat un conflicte en el col·lectiu, però a partir d'ara queda aprovat per l'Assemblea i per escrit per a tots els anys i generacions pròximes”.

Pujar