Castellano

El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista

El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista
  MÉS FOTOS
  El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista - (foto 2)
  El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista - (foto 3)
  El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista - (foto 4)
  El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista - (foto 5)

  El conseller Vicent Marzà ha rebut el ciclista de  Tavernes Blanques Ricardo Ten, qui recentment s’ha convertit en campió del món al mundial de ciclisme en pista celebrat a Apeldoorn (Països Baixos), en la modalitat de persecució individual C, amb rècord del món, i en ‘scratch’. També ha obtingut una medalla de bronze en la prova de quilòmetre.

  El valencià té una trajectòria llarga com a nadador i ara és una de les figures principals del ciclisme adaptat. En els més de 25 anys com a nadador professional ha obtingut 7 medalles en diferents jocs paralímpics.

  Com a ciclista, es va estrenar amb la selecció en el Mundial de Carretera de 2017 a Sud-àfrica, en què va conquistar una plata. En la temporada 2018, ha aconseguit dues medalles en el Campionat Mundial de Ciclisme Adaptat en Pista de Rio de Janeiro (or en persecució i bronze en quilòmetre) i dues medalles més en el Mundial de Ruta celebrat a Itàlia: plata en la prova en línia i bronze en CRI. També ha conquistat un or i una plata en la Copa del Món del Canadà de Ciclisme en Ruta.

  Va guanyar la medalla de plata en la prova de 100 metres braça i una medalla de bronze en els 4x50 estils en els Jocs Paralímpics d’Atlanta 1996, dues medalles d’or en 100 metres braça i en els 4x50 estils a Sydney 2000, una medalla d’or en els 100 metres braça i una medalla de bronze en els 4x50 estils a Pequín 2008 i una medalla de bronze en els 100 metres braça a Londres 2012.

  Ricardo Ten s’està preparant per a participar en els pròxims Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 com a ciclista.

  Pujar