9 de març de 2021 9/3/21

El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista

El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista - (foto 2)
  El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista - (foto 3)
  El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista - (foto 4)
  El conseller Marzà rep Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista - (foto 5)

  El conseller Vicent Marzà ha rebut el ciclista de  Tavernes Blanques Ricardo Ten, qui recentment s’ha convertit en campió del món al mundial de ciclisme en pista celebrat a Apeldoorn (Països Baixos), en la modalitat de persecució individual C, amb rècord del món, i en ‘scratch’. També ha obtingut una medalla de bronze en la prova de quilòmetre.

  El valencià té una trajectòria llarga com a nadador i ara és una de les figures principals del ciclisme adaptat. En els més de 25 anys com a nadador professional ha obtingut 7 medalles en diferents jocs paralímpics.

  Com a ciclista, es va estrenar amb la selecció en el Mundial de Carretera de 2017 a Sud-àfrica, en què va conquistar una plata. En la temporada 2018, ha aconseguit dues medalles en el Campionat Mundial de Ciclisme Adaptat en Pista de Rio de Janeiro (or en persecució i bronze en quilòmetre) i dues medalles més en el Mundial de Ruta celebrat a Itàlia: plata en la prova en línia i bronze en CRI. També ha conquistat un or i una plata en la Copa del Món del Canadà de Ciclisme en Ruta.

  Va guanyar la medalla de plata en la prova de 100 metres braça i una medalla de bronze en els 4x50 estils en els Jocs Paralímpics d’Atlanta 1996, dues medalles d’or en 100 metres braça i en els 4x50 estils a Sydney 2000, una medalla d’or en els 100 metres braça i una medalla de bronze en els 4x50 estils a Pequín 2008 i una medalla de bronze en els 100 metres braça a Londres 2012.

  Ricardo Ten s’està preparant per a participar en els pròxims Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 com a ciclista.

  Pujar