elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tanquen tots els parcs de València pel vent

Tanquen tots els parcs de València pel vent
  • Part del mur d'un col·legi de Cullera ha sigut derrocat

El telèfon 112 ha gestionat fins a les 7:00 hores 33 incidents per vent, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències. Aquests incidents, sense grans conseqüències, estan relacionats caiguda d'arbres, branques i retirada d'objectes de la via pública. Des del Consorci Provincial de Bombers de València han informat, a més, que han realitzat altres 34 intervencions relacionades amb les adversitats meteorològiques.

Entre els incidents registrats des d'aquesta matinada destaca la caiguda de part un mur del Col·legi Sant Vicent Ferrer dels Maristes de la localitat valenciana de Cullera. La paret ha caigut aquesta matinada sense que s'hagen registrat danys personals.

A més, a València s'han tancat al públic tots els parcs i jardins perimetrats amb tanques per l'alerta de vent fort. Els parcs i jardins que han tancat les seues portes per aquesta adversitat meteorològica són els de Benicalap, Jardí de Monforte, Jardí d'Aiora, Parc Oest, Parc de Orriols, Jardí de Polifilo, Parc de Marxalenes, Jardí de les Hespérides, Jardí Professor Antonio Llombart, jardins de Vivers i les instal·lacions del Gulliver.

La regidora delegada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha explicat que, davant l'alerta decretada per l'Agència Estatal de Meteorologia per les previsibles fortes ratxes de vent, "la prioritat màxima és la seguretat de la ciutadania", motiu pel qual s'ha procedit a tancar al públic els parcs i jardins esmentats.

Emergències 112 de la Comunitat Valenciana ha recomanat que s'evite circular i que s'use, preferentment, el transport públic. En cas de conduir en vehicle propi, Emergència alerta que un colp de vent pot desviar-te de la trajectòria i recomana reduir la velocitat i fins i tot parar en una zona segura fins que afluixe el vent.

Pujar