elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un supermercat autònom, cada vegada més prop d'arribar a la Comunitat Valenciana?

Un supermercat autònom, cada vegada més prop d'arribar a la Comunitat Valenciana?
  • Estos supermercats ofereixen una experiència de compra ràpida i sense cues, sense necessitat d'escaneig o autopagament

Sensei, empresa líder a Europa en tecnologia per a botigues autònomes, ha anunciat la seua entrada a Itàlia amb l'obertura del primer supermercat autònom al país. Situada a Verona, la nova botiga 'Tuday Prendi & Vai' s'ha inaugurat esta setmana.

La startup portuguesa de tecnologia, Sensei, ja té diverses botigues autònomes a Europa i Amèrica del Sud. En esta ocasió, s'ha associat amb la cooperativa DAO que opera en el sector minorista italià des de fa més de 60 anys. La cooperativa és present a les províncies de Trento, Bozen, Vicenza i Verona, on gestiona la marca Conad. És la col·laboració entre Sensei i DAO la que ha donat pas a la primera aplicació d'intel·ligència artificial en una botiga de barri, situada en el centre històric de Verona.

El 'Tuday Prendi & Vai' de Verona ofereix, igual que altres botigues desenvolupades en col·laboració amb Sensei, una nova manera de comprar i una experiència tan simple com anar al nostre rebost. En esta nova botiga la tecnologia permet als clients accedir a la botiga de manera lliure, triar els productes que desitgen i eixir sense haver de dirigir-se a una caixa o esperar en una fila per a pagar. A pesar que esta experiència innovadora es basa en la tecnologia, l'establiment compta amb un equip per a assistir al client si el requereix.

Esta primera botiga a Itàlia també marca la introducció d'alguns desenvolupaments realitzats per Sensei per a millorar l'experiència de l'usuari. A més d'eliminar les barreres d'entrada a la botiga, la qual cosa permet que tots els clients accedisquen fàcilment, este nou establiment ofereix als clients l'oportunitat de revisar el seu carret de la compra, actualitzat en temps real, abans d'eixir de la botiga. En el terminal de pagament, després d'accedir al carret, els clients poden triar pagar amb targeta o utilitzant l'aplicació "Tuday - Prendi & Vai". A més, la tecnologia Sensei posa a la disposició del consumidor una àmplia gamma de productes (més de 3.000 referències). Destaquen els productes de pes variable, com a verdures fresques, fruites i productes de forn, que es pesen a través de la comunicació automàtica entre les balances i el sistema de la botiga. A més, destaquen les màquines de café d'autoservei, on els clients poden servir-se café recentment fet.

Tindrem un supermercat autònom a la Comunitat Valenciana?

Espanya és un dels mercats clau per a implementar la tecnologia de Sensei. “Ja estem treballant amb un dels principals retailers d'Espanya per al desenvolupament de la botiga autònoma més gran d'Europa. A més, estem treballant amb una de les marques d'aliments i begudes més rellevants per al llançament del primer punt de venda de conveniència a Espanya en una zona turística”, ha revelat Ainara Andueza Iglesias, directora general de Sensei España. “Estem planificant la nostra entrada en este mercat estratègic, on esperem liderar la revolució del comerç minorista amb la nostra tecnologia innovadora i millorar la vida dels consumidors espanyols amb solucions minoristes d'avantguarda", ha afegit.

MÉS FOTOS
Un supermercat autònom, cada vegada més prop d'arribar a la Comunitat Valenciana? - (foto 2)
Un supermercat autònom, cada vegada més prop d'arribar a la Comunitat Valenciana? - (foto 3)
Un supermercat autònom, cada vegada més prop d'arribar a la Comunitat Valenciana? - (foto 4)
Pujar