elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Tirades de Sueca ampliaran la superfície del vedat i avançaran la subhasta al 9 d'octubre

  El regidor d'Agricultura de l'Ajuntament de Sueca, José Luis Ribera, ha anunciat algunes de les novetats que s'han introduït enguany pel que respecta a la temporada de Tirades. Això sí, Ribera ha volgut deixar molt clar que “tot es farà respectant sempre el calendari agrícola. Fins que no acabe la sega, no es farà res que puga entrar en contradicció o en conflicte amb els agricultors. La meua principal preocupació en estos moments és que quan arribe la sega estiga tot a punt, i espere i desitge que siga una bona collita pel que fa a producció i preu”.

  Per la seua banda, l'alcade de Sueca, Dimas Vázquez, en sintonia amb la Regidoria d'Agricultura, ha explicat que “buscarem que tots els sectors que tenen un protagonisme en el nostre vedat puguen aportar unes millores o canvis en tot allò que es feia fins ara. D'eixa manera, hem volgut plasmar algunes de les demandes, tant dels propietaris de la terra, com del Sindicat de Regs, la Societat de Caçadors i el Consell Agrari, els quals aportaran el seu gra d'arena perquè el nostre vedat puga millorar amb el temps”.

  Una de les novetats que presenta la campanya de Tirades a Sueca, gràcies a la magnífica col·laboració i enteniment que existeix amb el Sindicat de Regs, és que s'ha ampliat a tot el vedat la inundació conforme es feia abans, quedant cobertes totes les partides. Una altra de les novetats és que es recuperarà el reservat que a efectes protocol·laris tenia l'Ajuntament. Es reduiran, no obstant això, les places, passant de 8 a 6. “Amb la regulació del protocol del reservat volem que es donen les condicions més idònies, tant per als caçadors que puguen vindre convidats pel consistori, com per als comensals. Serà un acte protocol·lari reduït i volem que siga productiu per a la ciutat de Sueca”, ha afegit Ribera.

  A tot això cal afegir que, enguany, la subhasta dels llocs serà més prompte, avançant-se al 9 d'octubre, amb la consegüent satisfacció per part dels caçadors. Ribera torna a insistir en este punt que, fins que no estiga tota la superfície d'arrossars segada, no es podrà realitzar cap activitat cinegètica, tal com s'ha convingut amb el col·lectiu de caçadors.

  A més, la setmana vinent es farà pública la convocatòria per als llocs de treball de controladors d'accés al vedat, a fi de tindre tot preparat quan arribe el moment. Igualment, es treballarà en el tema administratiu per a accelerar els tràmits econòmics que comporta muntar tot allò relatiu al vedat.

  Pujar