elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El pas del temps pren la mesura d'una nova jornada del MIM a Sueca

El pas del temps pren la mesura d'una nova jornada del MIM a Sueca

  La 33ª edició de la Mostra Internacional de MIM a Sueca prossegueix la seua programació aquest dijous amb espectacles en els quals el pas del temps, la vida i l'ancianitat són l'eix central. A més, la jornada inclou noves cites d'obres estrenades el dia anterior i que han sigut un èxit de crítica i afluència de públic.

  Obri la programació “Otempodiz”, de la companyia basca Ertza. L'obra és una reflexió sobre la dicotomia de com es viu el pas del temps a Occident i a Àfrica. No en va, l'espectacle és una col·laboració amb l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) com a projecte d'intercanvi i creació entre Moçambic i Espanya. Tindrà lloc en la Plaça Sant Pere de la localitat en dues passes a les 18.00 i a les 22.30 hores, amb una projecció prèvia del documental “Vosotros tenéis los relojes. Nosotros tenemos el tiempo”, que desentranya el procés de creació artística de l'obra.

  També amb el temps com a eix central, el MIM acull l'estrena absoluta de “TA-K-TA”, espectacle dels alacantins Marroch. L'obra és una mirada profunda a la vida, els canvis i l'ancianitat i pretén ser un homenatge a les persones majors. Tindrà lloc en dos passes a les 19.00 i les 21.00 hores en el Sequer Casal Jove.

  Éxit de la jornada del dimecres

  A més de les estrenes de la jornada, la programació del dijous inclou noves passades d'espectacles i obres presentades el dia anterior. És el cas de "La mesura que ens ha de dividir" de Qabalum, que parla d'inquietud, desitge i dubte a través del moviment.
  Repeteixen també Zero en conducta amb "La mecànica de l'ànima, eh man hé", teatre físic, dansa, manyaga i titelles per a tots els públics. També Joan Català tornarà a escena amb "Idiòfona", en la passada de la qual del dimecres la participació del públic – part activa de l'obra – va ser absoluta.

  A més, tindrà lloc una nova representació de "El veí del Costat", projecte conjunt del MIM, la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) de Sueca i la companyia Pont Flotant, que indaga en les relacions personals entre membres d'una mateixa comunitat i és un projecte participatiu.

  La primera jornada del MIM a Sueca va congregar a quasi 2.000 espectadors, gràcies a la programació diversa i dirigida a totes les edats. De fet, l'aforament per a tots els espectacles va ser complet i una vegada més el públic va tornar a donar mostra del seu suport, generositat i fidelitat cap al festival, assegura la directora artística i coordinadora del MIM de Sueca, Ángeles González.

  Les entrades de tots els espectacles poden adquirir-se en línia en les webs mimsueca.com i notikumi.com, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví i en el Poliesportiu Cobert. Però, a més, des del festival es recorda que una hora abans de cada espectacle hi haurà disponibles en taquilla un 10%.

  MÉS FOTOS
  El pas del temps pren la mesura d'una nova jornada del MIM a Sueca - (foto 2)
  El pas del temps pren la mesura d'una nova jornada del MIM a Sueca - (foto 3)
  El pas del temps pren la mesura d'una nova jornada del MIM a Sueca - (foto 4)
  Pujar