elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca tornarà a ser referència de la intervenció socioeducativa

Sueca tornarà a ser referència de la intervenció socioeducativa
  MÉS FOTOS
  Sueca tornarà a ser referència de la intervenció socioeducativa - (foto 2)

  Un any més, el Gabinet Psicopedagògic Municipal de l'Ajuntament de Sueca, en col·laboració amb la Regidoria d'Educació, ha organitzat les Jornades Socioeducatives, una iniciativa plenament consolidada a la ciutat referent en l'àmbit de l'educació, que arriba enguany a la seua X edició, amb el títol "Emocions i sentiments des de la neurociència. El model dialògic de resolució de conflictes". La jornada se celebrarà el pròxim dijous 27 d'abril, al Centre Municipal Bernat i Baldoví.

  Com en anteriors edicions, les jornades van dirigides als professors/res, psicòlegs, orientadors/es etc. però també a les famílies, als pares/mares implicats en el funcionament dels centres educatius, APAMAS, Consells Escolars, etc.

  La convocatòria ha tingut una resposta molt bona, i a hores d'ara ja hi ha 460 inscripcions formalitzades. Cal destacar l'assistència d'uns 180 professor/es de Col·legis i Instituts de diferents localitats d'arreu del territori valencià.

  La Jornada es desenvoluparà segons el següent programa:

  18-18:30 hores

  Acreditació dels assistents i entrega de documentació.

  18:30 hores

  Benvinguda als assistents a càrrec de:

  Raquel Tamarit Iranzo. Alcaldessa de Sueca.

  Inauguració de les Jornades a càrrec de:

  Vicent Marzà Ibañez. Conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

  (Pendent de confirmació).

  Presenta: Carles Vendrell Carbó. Psicòleg de l'Ajuntament de Sueca

  19 hores

  Ponència marc de les Jornades:

  "Emocions i sentiments des de la neurociència. El model dialògic de resolució de conflictes per a un desenvolupament lliure de violència".

  A càrrec de:

  Dra. Sandra Racionero Plaza (Investigadora Ramón y Cajal. Laboratori de Neurociència Humana. Universitat Loyola Andalucia

  Presenta: Vicent Baldoví Martines. Regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sueca.

  En la seua ponència, la Dra. Sandra Racionero Plaza parlarà de les investigacions en neurociència que evidencien la importància dels sentiments i la seva relació amb la cognició i la memòria.

  A més, plantejarà com el model dialògic de prevenció i resolució de conflictes, incloses les intervencions de socialització preventiva de la violència de gènere, suposen entorns i experiències per a totes les xiquetes, xiquets i joves que asseguren estímuls beneficiosos per al desenvolupament cerebral i per a la salut mental i física.

  Sandra Racionero té un doble doctorat per la Universitat de Wisconsin-Madison (USA), en Psicologia i Currículum, i és l'única europea que ha rebut la distinció "Academic Achievement Award" (2011); es co-editora del International Journal of Educational Psychology, i és membre activa de societats com la Psychonomic Society, la Cognitive Neuroscience Society i la Federation of European Neuroscience Societies.

  Pujar