elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca se suma, un any més, a la campanya de sensibilització Tortugues al Mediterrani

Sueca se suma, un any més, a la campanya de sensibilització Tortugues al Mediterrani

    L'Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Benestar Animal i Medi Ambient, s'ha sumat a la V campanya de sensibilització ambiental Tortugues al Mediterrani, una iniciativa de la Fundación Oceanogràfic, el Acuario de Sevilla i la Fundación Azul Marino, el propòsit de la qual és oferir informació sobre com actuar en cas d'albirar una tortuga marina ferida.

    Sota el lema ‘Ací salvem tortugues’, la quinta edició d'esta campanya divulgativa serà present en 80 municipis de Múrcia, Andalusia, Balears i la Comunitat Valenciana, entre ells, Sueca. “Ens sumem, un any més, a esta iniciativa tan bonica i tan important al mateix temps, i, a més, demanant-li a la ciutadania la seua grata col·laboració. Hem de conscienciar-nos que, tal com nosaltres gaudim de la platja, la fauna marina té necessitats. Per això, hem de cuidar la fauna, en este cas concret, les tortugues, evitant la contaminació i la brutícia a les platges perquè estes espècies no desapareguen”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Àngela Marí.

    La campanya de sensibilització consistix en la col·locació de més de 1.700 cartells en els quals s'informa, en els punts de major concurrència i visibilitat, a banyistes i viatgers, de la presència de tortugues marines en les costes del Mediterrani i que, en cas de produir-se un albirament, és necessari telefonar al 112 per a així activar la Xarxa de Varaments. En el cas de la Comunitat Valenciana, és l'equip de rescat de la Fundación Oceanogràfic l'encarregat de desplaçar-se a la zona per a avaluar l'estat de l'animal i traslladar-lo, en cas de ser necessari, a l'ARCA de la Mar, on es recupera fins a poder tornar de nou a la mar.

    Les dates de la campanya són crucials per a la conservació de l'espècie, ja que és la temporada en què es produïx la nidificació, és a dir, l'acostament a la platja de les femelles per a depositar els seus ous en els punts que consideren adequats; per la qual cosa és fonamental que no siguen molestades.

    Pujar