elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca restaurarà les dues obres de Claros que romanen exposades en el saló de plens

Sueca restaurarà les dues obres de Claros que romanen exposades en el saló de plens
  • Es tracta d'un compromís adquirit pel consistori en el seu moment amb la família reflectit en el conveni de cessió temporal i renovable

L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Patrimoni, durà a terme uns treballs de restauració en els dos quadres que s'exposen en el saló de plens, obra del pintor Alfredo Claros. Este matí, en presència de les familiars, propietàries de les obres; del regidor responsable i de la tècnica municipal; s'ha procedit a despenjar-los i preparar-los per al seu trasllat, a fi de ser sotmesos a un procés que assegure la seua conservació en el temps en les més òptimes condicions.

“L'Ajuntament, tal com es va comprometre en el seu moment, ha contractat els serveis d'una empresa experta en la restauració d'obres per a conservar en el millor estat estos quadres que han sigut cedits per la família de Claros perquè tota la ciutat puga contemplar-los”, ha explicat el regidor de Patrimoni, Joan López. Les obres són “Xiquets amb gos”, un oli de dimensions 1,20 x 0,97, pintat l'any 1925; i “El tio Navarrot”, un oli també de 1,57 per 1,50, pintat en 1917. Ambdues estan cedides a l'Ajuntament per les seues propietàries fins a l'any 2027 amb caràcter renovable.

Segons ha explicat una de les persones encarregades dels treballs de restauració, Anna Boix, es tracta de “dues peces molt singulars i molt importants de Claros. Els realitzarem un procediment de conservació, que inclou una neteja superficial i una posada a punt, tant del marc com dels quadres. L'estat és bo però és molt interessant que les obres se sotmeten a un manteniment per a una òptima conservació”.

 

Pujar