19 de novembre de 2019 19/11/19

Sueca rehabilita l’emblemàtic Passeig de l’Estació

Sueca rehabilita l’emblemàtic Passeig de l’Estació - (foto 1)
  • L’Ajuntament de Sueca rehabilitarà diferents elements del parc i repavimentarà un tram de la zona de terra del passeig

MÉS FOTOS
Sueca rehabilita l’emblemàtic Passeig de l’Estació - (foto 2)
Sueca rehabilita l’emblemàtic Passeig de l’Estació - (foto 3)

L'Ajuntament de Sueca ha engegat les obres de renovació de l'emblemàtic Passeig de l'Estació, que tenen per objectiu principalment la restauració del templet i del mapa d’Espanya que hi ha al centre, la neteja del monument al Mestre Serrano, a més de la pavimentació de dues zones del parc i la substitució del tancat de l’àrea de jocs infantils. L'actuació de reforma està pressupostada amb 108.082,48 € que es costejaran íntegrament amb fons municipals.

La primera de les actuacions a les que s’està procedint esta setmana és a la substitució de la tanca metàl·lica que superava els 2 metres d’altura del recentment remodelat parc infantil, per una bardissa més baixa i amb colors. La regidora de Serveis Municipals en funcions, Pilar Moncho, ha explicat que este servei serà dels primers en rehabilitar-se perquè les xiquetes i xiquets puguen gaudir-lo el més aviat possible, tancant així el projecte de remodelació del mateix.

D’altra banda, Julio Serra, regidor d’Obres en funcions, ha presentat les actuacions que es portaran a terme en la resta d’elements del passeig. Els treballs de rehabilitació del templet consistiran en la consolidació estructural i substitució de la coberta per a dotar a l’edifici d’una major seguretat, i així posar-lo en ús, ja que l’estat de conservació del templet és bo, llevat de l’estructura superior i el seu sostre. Pel que fa al monument del Mestre Serrano es pal·liaran les humitats causades per l'aljub que es troba baix del monument, demolint el tancat i omplint-lo de grava. D’esta manera s’impedirà el pas d’humitats al monument, deixant-lo a peu de carrer, i descobrint l’altura original de l’obelisc.

El mapa en relleu es restaurarà decapant la pintura i refent els motles que siguen necessaris per a reposar les parts deteriorades, procedint al rejuntat entre les peces que el conformen i aplicant una capa de resina per protegir la nova pintura. A més a més, es revisarà el sistema de font, que alimenta els rius, perquè torne a funcionar l’aigua que corre per ells. Tots estos treballs es realitzaran i supervisaran per un restaurador capacitat per a tal finalitat i per la direcció facultativa.

Finalment, es preveu la pavimentació de la zona de terra frontal al CEIP Carrasquer, junt a l’entrada principal. Esta actuació ve determinada per la contínua demanda de la comunitat educativa i de les famílies usuàries de la zona de jocs. En esta mateixa vorera, s’alliberarà de la pavimentació les arrels dels arbres annexos a l’edifici, deixant com a zona enjardinada el voltant d’estos. Les obres de pavimentació estaran incloses també dins de les polítiques d’eliminació de barreres arquitectòniques i accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

ocultar
Sueca rehabilita l’emblemàtic Passeig de l’Estació
Pujar