elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca prohibeix els festejos taurins en les seues festes patronals

Sueca prohibeix els festejos taurins en les seues festes patronals
  • El consistori ha pres aquesta decisió en plena polèmica sobre el debat del futur dels bous al carrer en la Comunitat Valenciana

Les paraules pronunciades per la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, sobre la possibilitat que s'òbriga un debat sobre el futur de les celebracions de bous al carrer en la Comunitat Valenciana han assegut com un pitxer d'aigua freda a les penyes taurines del territori valencià.

Mes considera evident que la societat està demanant “valentia” per a afrontar el debat sobre si es prohibeixen o no els bous al carrer. Un debat que, segons la vicepresidenta, hauria de donar-te en les negociacions per a la formació d'un possible tercer Botànic després de les pròximes eleccions autonòmiques que es desenvoluparan al maig de 2023.

Alguns ajuntaments, com el de Sueca, s'han negat a desenvolupar activitats taurines durant les seues festes patronals i li han denegat els permisos a la Associació Cultural Taurina Xe Quin Bou Sueca per a celebrar un cap de setmana taurí durant el cap de setmana del 10 i 11 de setembre, segons ha publicat el diari Levante-EMV.

Aquest municipi va realitzar un referèndum l'any 2016 ja que "cada vegada més, gran part de la població es mostra contrària a aquestes pràctiques”, assenyalava el llavors equip de Govern, afegint que "aquesta corporació no permetrà aquelles pràctiques que produïsquen maltracte animal". En aquella consulta, molts dels veïns de Sueca van votar en contra de la celebració de festes taurines en el municipi.

Aquesta decisió se suma a la presa per l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna que no tindrà solta de vaquillas durant les festes de setembre, uns festejos que organitza la Penya Taurina Bous a la Vall i per als quals no han obtingut el permís del consistori.

Catalá sobre els festejos taurins: “La solució no és prohibir sinó conscienciar”

La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, ha assenyalat sobre la polèmica dels bous al carrer que “la solució no és prohibir sinó conscienciar a la població perquè complisca el reglament”.

“La Comunitat Valenciana té un sentir i un arrelament molt important sobre les festes tradicionals que ha de respectar-se. Tenim un reglament molt exigent respecte a la celebració de les festes taurines. El que cal fer és conscienciar a la població perquè complisca aqueix reglament i que la celebració de les festes tradicionals puga desenvolupar-se en condicions de normalitat".

La dirigent popular ha indicat que “no estem d'acord amb el plantejament de la vicepresidenta del Consell perquè la solució a aquesta mena de situacions problemàtiques no pot ser sempre prohibir. El que ocorre amb aquesta mena de polèmiques és que Compromís sempre ha de donar la nota i aquesta és una dinàmica habitual en aquesta formació que s'anirà accentuant a mesura que s'acosten les eleccions”.

Pujar