elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca programa una sèrie d'actes per a commemorar el Dia de l'Orgull LGTBIQ+

Sueca programa una sèrie d'actes per a commemorar el Dia de l'Orgull LGTBIQ+

    L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Igualtat, ha organitzat una sèrie d'activitats al voltant de la commemoració de l'Orgull LGTBIQ+ en el municipi.

    Dissabte que ve 15 de juny, s'instal·laran a l'esplanada del Casal Jove, de 20 a 23 hores, un Punt Iris i un Punt Violeta durant les actuacions del festival Sueca Sona, per a informar i previndre sobre possibles actituds sexistes i homòfobes. Així mateix, s'instal·laran també el diumenge 23 de juny, durant la celebració de la Nit de Sant Joan, en el passeig de l’Alguer de la platja de les Palmeres; i els dissabtes 13 de juliol i 3 d'agost, de 23 a 02.00 hores, al parc de Socarrat del Perelló, amb motiu de la celebració de discomòbils. «Des de la Regidoria d'Igualtat i Diversitat, continuem treballant i creient en el projecte tan important i necessari de combatre tot tipus de violència, i ho fem amb la posada en marxa dels Punts Violeta i Iris. D'esta manera, es pretén aconseguir implicar a tota la societat en la lluita contra la violència de gènere i la LGTBI-fòbia i previndre conductes violentes, a més de facilitar informació sobre com actuar davant un cas així», ha assenyalat la regidora d'Igualtat, Sari Sáez.

    Seguint amb la programació prevista, el divendres 21 de juny, a les 20 hores, en la plaça de l'Ajuntament, es procedirà a l'encesa de la il·luminació multicolor en la façana del consistori i a la col·locació de la pancarta en commemoració de l'Orgull LGTBIQ+. Per al divendres 28 de juny, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, s'ha programat la lectura d'un manifest a les 19.30 hores, a l'esplanada del Casal Jove, que oferirà el micròfon obert a la ciutadania que vulga participar. En finalitzar este acte, es realitzaran activitats lúdiques reivindicatives en suport i visibilitat del col·lectiu LGTBIQ+.

    Finalment, el diumenge 30 de juny, a les 20 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s'oferirà la representació teatral titulada Mi Federico, amb la participació de l'actor suecà Emili Chaqués i la direcció de Joan Miquel Reig. L'obra tracta la vida de Federico García Lorca des del vessant més humà i emocional del gran escriptor i poeta, incidint en el respecte i la llibertat a l'hora d’estimar. L'entrada és gratuïta.

    Pujar