elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca presenta la 19 Mostra Sonora

Sueca presenta la 19 Mostra Sonora
  • Este festival internacional de música contemporània, creat en 2005 a Sueca, ha aconseguit amb el pas del temps convertir-se en tot un referent per a intèrprets i compositors

MÉS FOTOS
Sueca presenta la 19 Mostra Sonora - (foto 2)
Sueca presenta la 19 Mostra Sonora - (foto 3)
Sueca presenta la 19 Mostra Sonora - (foto 4)
Sueca presenta la 19 Mostra Sonora - (foto 5)

L'Espai Joan Fuster ha acollit este matí la presentació oficial de la 19 edició de la Mostra Sonora de Sueca, un esdeveniment cultural de caràcter internacional que acollirà la nostra ciutat de l'1 al 4 de juny.

En primer lloc, ha intervingut en la presentació el director de l'Espai Joan Fuster, Salvador Ortells, qui ha remarcat la vinculació que manté el festival amb el propi Espai, escenari de la primera edició de la Mostra, en 2005; “nosaltres sempre estarem oberts a col·laborar amb la Regidoria de Cultura en la realització de totes estes iniciatives que aconsegueixen exportar l''alta cultura' a la ciutadania del carrer, que té la possibilitat de gaudir d'este tipus de cultura musical que val molt la pena”. Així mateix, ha agraït a la Mostra Sonora que haja tornat a confiar en l'Espai Joan Fuster com a centre col·laborador, i ha animat a la ciutadania a acudir a gaudir de totes les propostes que ofereix esta edició.

Enguany, la Mostra Sonora porta per títol Reflexió-Refracció i, en paraules del seu director artístic, Ricard Capellino, “pretenem plantejar una dualitat que el llenguatge ens permet. D'una banda, i com és obvi en un festival de música actual, la reflexió i refracció sonora, des del fet físic-acústic pròpiament. I d'altra, subratllar la necessària introspecció i esperit crític que tots i cadascun de nosaltres necessitem per a variar el rumb i tractar de millorar tot allò que ens envolta”. Ricard Capellino ha explicat també, en línies generals, l'extens ventall de possibilitats que ofereix un any més la Mostra, “que comptarà amb la implicació d'un projecte pedagògic amb estudiants de Grau Superior; també d'un col·lectiu social i de proximitat, com és l'associació 'Pense Pensions Dignes' de Sueca; i també de grups que tenen un bagatge internacional més de proximitat amb músics de la terra”. Així mateix, ha volgut agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, els patrocinadors i col·laboradors, SARC Diputació de València i l'Institut Valencià de Cultura.

La 19 Mostra Sonora se celebrarà en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, el Mercat Central i l'Espai Joan Fuster, i oferirà les actuacions de: -ANTARA ENSEMBLE (València): BLACK HOLES; -SONUARI (València): MERCAT DE SONS, Neus Fontestad, Alumnes del Conservatori Professional de Música Rafael Talens Pelló, de Cullera, i el Col·lectiu “Pense Pensions Dignes”; -THE INTERSTRING PROJECT (Alemanya): BLACKOUT; -TRIO FEEDBACK (Madrid) & CECILIA ARDITTO (l'Argentina): CONCRÈTE…; -PROXIMA CENTAURI (França): INTERFACES; -SOLISTES DE L’ORQUESTRA VALÈNCIA I FERMIN CLEMENTE (València): TEXTURES; i -LUMINA ENSEMBLE (Alacant): LA CONCRECIÓ DE L’EFÍMER.

Per a més informació sobre la programació, pot consultar-se la pàgina web www.mostrasonorasueca.com

Pujar