elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca presenta la XXI edició del Piromusical amb importants novetats

Sueca presenta la XXI edició del Piromusical amb importants novetats
  MÉS FOTOS
  Sueca presenta la XXI edició del Piromusical amb importants novetats - (foto 2)

  El saló de plens de l'Ajuntament ha acollit la presentació de la XXI edició del Piromusical de Sueca que, en esta ocasió, comptarà amb importants novetats. La regidora de Festes, Gema Navarro, ha explicat que, “des del departament, s'ha treballat amb moltes ganes i il·lusió perquè l'espectacle continue sent tot un referent a la nostra ciutat. Enguany oferirà un canvi molt important, ja que l'empresa que s'ha encarregat de realitzar-lo durant estos 20 anys, va anunciar fa uns mesos que anava a centrar-se en la fabricació de material. Per tant, hem hagut de buscar una altra proposta”.

  La mateixa Gema Navarro ha anunciat que l'empresa encarregada de la XXI edició del Piromusical de Sueca serà la Pirotecnia Tamarit, d'Alfarrasí, “una empresa valenta, que està aconseguint una grandíssima repercussió en tots els llocs en els quals està disparant. Creiem que és una aposta segura, i volem donar-los les gràcies per assumir la nostra proposta”. L'alcalde en funcions, Julián Sáez, ha destacat la labor de la regidora de Festes i la seua capacitat de reacció davant l'anunci de l'anterior empresa responsable, “del que es tractava era de mantindre viu un dels senyals d'identitat més importants que tenen les festes de Sueca, i estem segurs que gaudirem del nivell al qual estem acostumats. Per això, fem una crida a la població perquè acudisca a presenciar-lo ja que no es penediran”.

  Al costat del canvi de la pirotècnia responsable, la pròxima edició del Piromusical de Sueca comptarà també amb la novetat del canvi d'ubicació. En este cas, serà el Recinte Fester, situat en el polígon industrial. “Volem evitar la compra d'entrades i les cues. La nova ubicació compta amb una major capacitat per a albergar al públic assistent, tant de Sueca com visitants. En l'Estadi teníem un aforament limitat però, ara, totes les persones que vulguen contemplar-lo podran fer-ho, bé dins del recinte o des de l'avinguda. L'entrada serà gratuïta”, ha explicat Gema Navarro, qui ha assenyalat també que, igualment, es comptarà amb un espai delimitat amb seients per a persones majors, amb mobilitat reduïda, embarassades, etc.

  El coordinador del Piromusical, Daniel Claver, ha explicat també que el canvi d'ubicació obeeix a l'interés que el públic puga gaudir de l'espectacle plenament, “lliure del fum que, en moltes ocasions, s'ha apoderat de l'estadi degut a la direcció del vent que ve de la mar, i que ha impedit que es puga contemplar com mereix un espectacle pirotècnic d'este nivell. Treballarem perquè el públic quede molt satisfet, ja que es tracta del piromusical més important, pràcticament, de tot el món”.

  En representació de la Pirotècnia Tamarit, Vicent Carsí ha expressat el seu agraïment a l'Ajuntament de Sueca “per la confiança depositada i l'oportunitat que ens han donat. No era una cosa senzilla. Estan acostumats a treballar possiblement amb la millor pirotècnia d'Espanya. Per circumstàncies, no han pogut continuar; i només volem dir que no decebrem”. Des del Departament Creatiu de l'empresa pirotècnica, el seu director, Daniel Tamarit, ha agraït també a l'Ajuntament l'aposta realitzada; i sobre les qüestions tècniques, ha avançat que se seguirà l'estructura bàsica de qualsevol espectacle piromusical, “hem apostat per una música identificativa i molt variada, per a totes les edats i gustos del públic. Especialment, tindrem dues parts en les quals es retrà homenatge a Camilo Sesto i al Mestre Serrano, pel 150 aniversari del seu naixement”.

  Pujar