elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca es prepara per a celebrar la Nit de Nadal

    L'Associació Valenciana de Tradicions i Costums, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, ha programat per al pròxim 24 de desembre un programa de Vigília i Nit de Nadal 2022 que començarà a les 12 del migdia amb el toc de l'Ángelus i el volteig general de campanes.

    A les 18 hores, tindrà lloc el Cant de la Sibil·la, el Sermó de la Calenda i, a continuació, se celebrarà una missa a l'església Arxiprestal de Sant Pere Apóstol. Enguany participaran els xiquets Julià Romans Iranzo, com a sibil·ler, i Andreu Lapuebla Meseguer, com a acòlic de la calenda. Tots dos tenen 9 anys i és la segona vegada que participaran amb un paper destacat en esta nit tan especial de l'any.

    Ja a l'Ajuntament, a partir de les 19 hores, es cantaran els Goigs de Nadal, en els quals participaran la Començadoreta i Llauradoretes de la Mare de Déu, els Majorals dels Benissants, i els xiquets sibil·ler i acòlic de la calenda. A les 19.05 hores, el grup de Danses l'Almogàver oferirà el tradicional Ball dels Pastorets davant del Betlem instal·lat en la plaça. A les 19.10 hores, el Cor de la Societat Unió Musical de Sueca interpretarà el Cant de Nadales a la porta de l'Ajuntament i, a les 19.15 hores, l'Associació Cultural La Xala oferirà el Cant de Nadales Tradicionals Valencianes al carrer Sant Cristófol, Passatge i plaça de Sant Pere. A les 20 hores, finalitzaran els actes amb un castell de focs artificials, Foc de Nadal, Dansà i Muixeranga en la plaça de Sant Pere.

    “Com és costum, l'Ajuntament de Sueca col·labora activament amb l'Associació Valenciana de Tradicions i Costums. La Nit de Nadal s'ha convertit en una nit molt especial en la qual els actes programats contribueixen a crear un clima i sentiment d'il·lusió, i mostren l'esperit nadalenc de la ciutat. Des de l'Ajuntament, volem mostrar el nostre agraïment a totes les associacions que participen en esta celebració aconseguint que esta tradició tan bonica continue any rere any reunint un públic multitudinari”, ha expressat la regidora de Festes, Gema Navarro.

    Pujar