elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca oferix una programació variada per a commemorar el 8 de Març

Sueca oferix una programació variada per a commemorar el 8 de Març
  MÉS FOTOS
  Sueca oferix una programació variada per a commemorar el 8 de Març - (foto 2)
  Sueca oferix una programació variada per a commemorar el 8 de Març - (foto 3)

   

  L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Igualtat, ha programat una sèrie d'actes per a tota la ciutadania amb la finalitat de commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. “M'agradaria convidar a tota la ciutadania a participar en els actes que hem preparat. Entre ells, podem trobar propostes de teatre, tallers i també el visionat d'un documental molt interessant sobre un tema no molt tractat com és la violència obstètrica, entre altres propostes. Hem intentat que totes les activitats siguen oferides per dones de Sueca per a donar una major visibilitat a les grans dones que tenim en el nostre municipi”, ha assenyalat la regidora d'Igualtat, Sari Sáez.

  Dins d'esta planificació especial, el dilluns 26 de febrer, a les 19 hores, a la sala de conferències de la Biblioteca Pública, s'oferirà un programa especial 'Mirades Violeta 8M' sobre la temàtica 'Falles i dona', en el qual participaran la presidenta de la Junta Local Fallera, Lorena Sendra; les presidentes de les falles Cervantes, Nerea Juan; i Sol i Tarongers, Lourdes Escrivà; i la pintora de falles, Gemma Roselló. El dimarts 27 de febrer i dimecres 6 de març, de 17 a 19 hores, en el Casal Jove, s'oferirà el taller 'Empoderament de les dones mitjançant l'art', a càrrec d'Anna Herrero, artista i doctora en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. El dimarts 27 de febrer també, en la sala d'actes de la Casa de la Cultura i en horari lectiu de matí, s'impartiran uns tallers sobre 'Relacions d'amistat, amor i família', a càrrec de la consultora Femacció, i dirigits a l'alumnat de 3r d'ESO.

  Ja al mes de març, el divendres 1, a les 19 hores, està prevista la il·luminació de la façana de l'Ajuntament de color morat fins al diumenge 10 de març. El dijous 7 de març, es presentarà en el ple ordinari municipal, una moció amb motiu del Dia Internacional de la Dona per a la seua aprovació per la corporació. I per al divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s'ha previst a les 11.30 hores una caminada/manifestació reivindicativa acompanyada de música en la qual participaran totes les associacions, entitats i centres escolars que ho desitgen. El recorregut s'iniciarà en la plaça del Convent i continuarà pels carrers Mare de Déu, Sant Cristòfol, Cerrillo i València, fins a la plaça de l'Ajuntament. A les 12 hores, tindrà lloc la lectura del manifest amb micròfon obert per a tota la ciutadania que vulga participar. “Especialment, vull convidar a tota la ciutadania a participar en els actes previstos per al dia 8, tant en la caminada reivindicativa com en el manifest amb micròfon obert a totes aquelles persones que tinguen alguna cosa a dir, en un dia que no és de celebració sinó de reivindicar. Un dia que també és d'agrair, sobretot a les dones que han format part de la nostra vida, ja que, si no fora per elles, no seríem ací. També d'agrair a les que lluitem cada dia (entre elles m'incloc) per intentar canviar les coses fixant-nos sempre en els referents que tenim; i també d'agrair a les noves generacions que s'impliquen, perquè de la gent jove també podem aprendre molt”, ha assenyalat Sari Sáez.

  El mateix 8 de març, a les 18.30 hores, en la sala d'actes de la Casa de la Cultura, es projectarà el documental 'Lligams, fils que cuiden la vida', en el qual participaran Helena Gandia, comare de l'Hospital d'Ontinyent; Teresa Pérez, representant d'Amamanta; i Aida Máñez, presidenta d'El part és nostre. Dinamitzarà l'acte la directora del documental, Lidia Hervás. En finalitzar, s'obrirà un debat sobre la temàtica de la violència obstètrica.

  El dissabte 9 de març, a les 20 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s'oferirà, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, la representació teatral 'Sobrepassades' musical a cappella, amb la finalitat de visibilitzar la influència que el masclisme ha tingut, i té, al llarg de la història. L'entrada tindrà el preu de 3 euros. Finalment, l'11 de març, de 17 a 19 hores, s'oferiran uns tallers a l'alumnat de Formació per a Persones Adultes sobre 'Claus per a entendre els efectes perjudicials de la nova pornografia' i 'La invisibilitat no desitjada', a càrrec de l'equip de prevenció del Centre Dona Rural Xàtiva.

  Pujar