elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca oferirà una programació variada per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Sueca oferirà una programació variada per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

   

  L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Igualtat, ha preparat una programació d'actes especial per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebrarà el pròxim 25 de novembre. Sueca, com a membre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, remarca una vegada més la importància de reivindicar este dia i donar suport a una causa que afecta a tota la societat.

  “Amb totes les activitats proposades, el que es pretén és provocar un efecte, especialment en la gent més jove, que comença a tindre les seues primeres relacions afectives. Volem que reaccionen, que s'impliquen i, sobretot, que sàpien detectar els senyals d'alarma, oferint-los eines per a poder eixir d'una relació tòxica”, ha explicat la regidora d'Igualtat, Sari Sáez.

  Les activitats programades començaran divendres que ve 17, de 10 a 14 hores, amb una gimcana per la no violència dirigida a l'alumnat de 2n de l'ESO de l'institut Joan Fuster. A la vesprada, a les 19 hores, s'il·luminarà de color morat la façana de l'edifici de l'Ajuntament.

  El dilluns 20, de 10 a 14 hores, la gimcana per la no violència s'oferirà a l'alumnat de 2a de l'ESO dels centres escolars concertats de Sueca. Serà en la placeta dels Molins. Per al dimarts 21, des de les 11.30 a les 13.30 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s'ha programat el monòleg amb el títol No solo duelen los golpes, a càrrec de Pamela Palenciano i dirigit a l'alumnat de 4t de l'ESO.

  El dimecres 22, a les 18 hores, a la Casa de la Cultura, s'oferirà a l'alumnat del Centre Públic de Formació per a Persones Adultes Miquel Rosanes, una xarrada-taller amb el títol Violència de gènere i consentiment, a càrrec del Centre Dona Rural Xàtiva. El divendres 24, a les 12 hores, a la porta de l'Ajuntament, tindrà lloc la concentració i lectura del manifest commemoratiu pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb micròfon obert a la ciutadania.

  Per al dilluns 27, a les 19 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s'ha previst una ponència a càrrec de Towanda Rebels amb el títol El marketing de la explotación sexual a través de las RR.SS. En finalitzar, es realitzarà una xarrada col·loqui amb el públic assistent. L'entrada serà lliure fins a completar l'aforament. El dimarts 28, a les 20 hores, s'oferirà el monòleg de Pepa Cases titulat Sóc hiperactiva. Serà en el Centre Municipal Bernat i Baldoví amb entrada lliure fins a completar aforament.

  Finalment, el dimecres 29, a les 20 hores, s'oferirà en la sala d'actes de la Casa de la Cultura la ponència de Leonor Goicoechea titulada Educació emocional i afectivosexual amb perspectiva de gènere, patrocinada per Caixa Popular. L'entrada serà lliure fins a completar aforament.

  Pujar