elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca ofereix a la població més jove una xarrada sobre emprenedoria per a acostar-li la importància del comerç local

Sueca ofereix a la població més jove una xarrada sobre emprenedoria per a acostar-li la importància del comerç local

    L'associació de comerç local Arrima't, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, Unió Gremial, la Diputació de València i la Generalitat, ha posat en marxa la segona fase del projecte A Prop de les Escoles II, Relleu Generacional com a Principal Factor de Sostenibilitat, que té com a objectiu acostar el xicotet comerç a les aules perquè els i les joves el coneguen millor i, especialment en el cas de l'alumnat de Secundària, puguen apreciar d'una manera més pràctica i real la formació que reben a l'aula, a través de l'experiència dels comerciants del municipi comptada per ells mateixos.

    La iniciativa es va posar en marxa el passat Nadal, “com una manera de acostar-nos als estudiants, tant de Primària com de Secundària, a fi de transmetre'ls el valor que té el comerç local. En la primera fase, vam incidir en la importància del comerç responsable; i en esta segona, hem optat per la sostenibilitat del xicotet comerç a través del relleu generacional i la emprenedoria”, ha explicat el president de l'associació de comerç local Arrima't, Tony Landete.

    En la xarrada, oferida en l'institut Joan Fuster a l'alumnat amb assignatures relacionades amb l'emprenedoria, ha participat també l'empresari local, Ferran Mortes, “m'han convidat perquè comptara la meua experiència al capdavant d'un negoci tradicional, com és una bugaderia, però que, en el meu cas, he aconseguit reinventar a fi d'obtindre una major clientela”. Mortes ha explicat com, per a este fi, ha buscat la innovació, “posant taquilles perquè els clients depositen les seues peces, creant una aplicació perquè puguen pagar a través d'ella o prestant assessorament en el mateix establiment. Per això, en la xarrada, explicaré a l'alumnat el meu cas, perquè coneguen un exemple del que es pot fer i com aconseguir les metes que es proposen, a força d'estudiar i formar-se, perquè, sent autònom, has de disposar de mil eines per a tirar endavant”.

    La xarrada ha comptat amb la presència de la directora de l'IES Joan Fuster i el regidor d'Educació. A més de l'institut, la campanya s'ha oferit també en els centres: -quant a Primària, en el CEIP El Perelló, CEIP Mareny de Barraquetes i col·legi Luis Vives de Sueca; i -pel que fa a Secundària, en Escola Jardí de l'Ateneu, Nostra Senyora de Fàtima i Luis Vives.

    Pujar