19 de novembre de 2019 19/11/19

Sueca es marca nous Ecopropòsits en este 2018

Sueca es marca nous Ecopropòsits en este 2018 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sueca es marca nous Ecopropòsits en este 2018 - (foto 2)

  En este nou any, Sueca torna a marcar-se nous ecopropòsits. L'Ajuntament de Sueca ha  presentat este dilluns el segon capítol d'esta campanya, un nou clip audiovisual realitzat en la mateixa localitat per tal de conscienciar els veïns de la necessitat de la seua implicació en el manteniment d'una ciutat més neta.

  El consistori dóna continuïtat a este missatge de sensibilització, després de l'èxit de la primera edició que va alcançar un gran impacte a través de les xarxes socials.

  La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha explicat que esta és una crida directa a la població. “Des de l'Ajuntament assumim, amb escreix, les competències que ens corresponen en l'àmbit de la neteja viària i educació ambiental, no obstant, no aconseguirem mai millorar la imatge de la ciutat si no comptem amb la complicitat absoluta de la ciutadania. Cal insistir en la idea que tant l'administració com la població som responsables de l'estat del nostre espai públic ” ha manifestat Jiménez.

  L'espectador reconeixerà tots els escenaris, atés que totes les localitzacions s'ubiquen a Sueca i també, probablement, moltes cares de veïnes que han participat en el rodatge. El protagonista, Nelo Gómez, també és una cara ben coneguda, popular entre d'altres per la seua participació en la sèrie valenciana l'Alqueria Blanca, on interpretava al jove Xavi.

  Es tracta de promoure conductes cíviques i respectuoses amb l'entorn urbà. En este sentit, les mascotes tornen a ser protagonistes d'este segon capítol de la campanya. En l'acció, el consistori busca recordar al ciutadà l’obligatorietat d’arreplegar els excrements dels gossos a la via pública, parcs i jardins. La iniciativa incideix en els problemes d'higiene i salubritat que generen els orins, fonamentalment dels gossos, i els efectes que poden provocar en la via pública i en el mobiliari urbà, tot convidant als seus propietaris a passejar les seues mascotes acompanyats d'un botellí amb aigua i sabó per netejar i diluir les miccions dels animals. Al mateix temps s'ha buscat promoure l'ús responsable del nou espai de convivència dedicat a l'esplai de les mascotes. L'objectiu és eliminar esta xacra dels carrers i millorar la convivència veïnal.

  D'altra banda, el consistori insisteix també en altres aspectes com la problemàtica dels bastonets i les tovalloles higièniques que han de tirar-se a la paperera, i mai al wc. I també en el reciclatge, recordant als veïns, a través d'esta iniciativa, que disposen de la instal·lació de l'Ecoparc per a abocar les deixalles, trastos vells i enderrocs, que està prohibit dipositar en altre lloc.

  En una de les escenes més simpàtiques, les imatges conviden a mantenir les bones costums dels nostres veïnats que ixen a netejar els seus carrers, escales, portals, façanes, etc.

  Esta campanya s'acompanyarà d'un seguit d'activitats d'educació i conscienciació en el reciclatge que arrancarà esta mateixa setmana amb dos accions diferents, una amb el col·lectiu faller i l'altra amb l'alumnat de l'IES Joan Fuster.

   

  ocultar
  Sueca es marca nous Ecopropòsits en este 2018
  Pujar