elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca exhibirà temporalment l'obra de Claros El Senyor José Serrano Simeón en el saló de plens de l'Ajuntament

Sueca exhibirà temporalment l'obra de Claros El Senyor José Serrano Simeón en el saló de plens de l'Ajuntament
  MÉS FOTOS
  Sueca exhibirà temporalment l'obra de Claros El Senyor José Serrano Simeón en el saló de plens de l'Ajuntament - (foto 2)

  L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Patrimoni, i amb motiu dels actes que s'estan celebrant per a commemorar el 150 aniversari del naixement del compositor José Serrano, ha programat l'exposició del valuós retrat titulat El Senyor José Serrano Simeón, que el pintor Alfredo Claros li va fer al mestre en 1925. “La nostra intenció, des de l'Ajuntament, és mostrar amb este gest el nostre reconeixement cap a José Serrano i cap a la seua obra, en el 150 aniversari del seu naixement. Així mateix, hem volgut aprofitar esta circumstància per a celebrar unes jornades de portes obertes en el Saló de Plens de l'Ajuntament, recentment restaurat, perquè la ciutadania que ho desitge puga contemplar el resultat de les obres en esta estada, decorada amb un estil modernista, dissenyada per l'arquitecte Luis Ferreres, al 1897”, ha explicat el regidor de Patrimoni, Joan López.

  Pel que respecta al retrat que Claros va realitzar del Mestre Serrano, es tracta d'un oli d'alt valor artístic i històric pintat a la platja del Perelló, lloc on el compositor tenia una casa en la qual passava llargues temporades quan visitava Sueca. “El Perelló era un refugi per a Serrano. Allí descansava i també treballava, de vegades, amb el seu amic Claros, dissenyant alguns dels escenaris de les exitoses obres musicals que componia”, ha assenyalat Joan López.

  L'any 1925 és també significatiu en la biografia de Serrano per ser l'any en què va compondre, com a Himne de l'Exposició Regional de València, la música que posteriorment va ser declarada formalment Himne Regional. A més, va ser l'any en què Sueca el va denominar Fill Predilecte.

  L'obra El Senyor José Serrano Simeón, cedida temporalment per un dels nets del compositor, José Francisco de Brugada, estarà exposada al públic en el saló de plens de l'Ajuntament, els dies 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de novembre, en horari de 18 a 21 hores, amb entrada lliure i gratuïta.        

  Pujar