elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca entrega els premis del II Concurs de Paelles Amateur consistents en targetes per a utilitzar en el comerç local

Sueca entrega els premis del II Concurs de Paelles Amateur consistents en targetes per a utilitzar en el comerç local

  El saló de plens de l'Ajuntament ha acollit l'acte de lliurament dels premis del II Concurs de Paelles Amateur, organitzat per les regidories de Turisme i del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, i celebrat fa unes setmanes al Passeig de l'Estació. L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora de Turisme i del certamen, Manoli Egea; al costat de la regidora d'ADL, Àngela Marí; el director del Concurs, Tony Landete; i el president del Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges, Salvador Ortega; van ser els encarregats de rebre als guanyadors i entregar-los els seus premis consistents en targetes regal per a utilitzar en el comerç local adherit a la campanya.

  La regidora de Turisme, del Concurs i també de Comerç, Manoli Egea, ha mostrat la seua satisfacció per l'èxit d'esta segona edició del certamen amateur i pel fet que, una vegada més, tal com solen fer des del seu departament, els premis siguen targetes regal per a utilitzar en el comerç del municipi. “La nostra intenció és beneficiar al xicotet comerç sempre”. Els guanyadors han obtingut targetes per valor de 1.000 euros, el primer; 700 euros, el segon; 400 euros el tercer; i 700 euros els guanyadors de la millor paella cuinada per majors de 65 anys. “Hem volgut tindre en compte també als nostres majors, entre els quals es troben excel·lents cuiners que tots els caps de setmana cuinen paelles de concurs per als seus fills, nets, etc.”, ha explicat Egea. A més dels premis en forma de targeta, els guanyadors formaran part del jurat de la 63 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, “una experiència molt bonica, gràcies a la qual podran veure el certamen des de dins i participar d'eixe veredicte que es rep sempre amb tanta emoció per part dels cuiners”, conclou Egea.

  L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha remarcat el gran potencial del concurs amateur a causa de la gran demanda de participació que està tenint i el nivell dels cuiners, “hem volgut reprendre'l, després de molts anys sense celebrar-se, i des de l'Ajuntament posarem tots els recursos necessaris perquè els participants puguen demostrar les seues grans aptituds. La nostra intenció és interconnectar tots els esdeveniments al voltant de la paella (Firarròs, el Concurs Amateur, el Concurs de Joves Cuiners i el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca), potenciant sempre les nostres tradicions i costums”.         

  Per la seua part, els guanyadors del primer premi del Concurs de Paelles Amateur, Fernando Sanchis i Óscar Parell, han aplaudit la idea de celebrar un certamen amateur, “és una iniciativa molt bona per a Sueca, ciutat arrossera, que demostra que no sols hi ha cuiners xefs professionals en restaurants sinó també en moltes llars”. La guanyadora del premi per a majors de 65 anys, Matilde Pineda, acompanyada d'Emili Manuel Capellino, ha mostrat també el seu orgull per haver-se convertit en una de les primeres dones que guanya un premi cuinant paelles. Al costat d'ells, van acudir també a arreplegar els seus premis els guanyadors del segon, Tomás Pérez i Francisco José Gregori; i del tercer, Jesús Moya i Manuel Martí.

  Tony Landete, director del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, ha volgut mostrar també el seu suport a la iniciativa de celebrar un certamen amateur per part de l'Ajuntament “responent així al desig de la ciutadania de poder demostrar el gran nivell de cuiners que existix a Sueca”, i que s'ha comprovat en la gran demanda que hi ha hagut per participar. El president del Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges, Salvador Ortega, ha assenyalat que, des del col·lectiu que representa, secundaran tot este tipus d'iniciatives celebrades a Sueca.

  Un total de 38 paelles van participar en la segona edició del Concurs Amateur. Tots els diners recaptats amb les racions servides a 1 euro, es van destinar íntegrament, en esta ocasió, a l'associació AFEM RB que atén persones amb trastorn mental.

  Pujar