elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca construeix un pont per a facilitar el trànsit de la maquinària agrícola

Sueca construeix un pont per a facilitar el trànsit de la maquinària agrícola
  • L'actuació, amb un pressupost de 120.000 euros, ha sigut finançada pel Consell Agrari

L'Ajuntament de Sueca, a través del Consell Agrari, ha procedit a la construcció d'un pont sobre la séquia Major (Sequial) amb l'objectiu de facilitar als vehicles agrícoles l'encreuament de la carretera CV500 que uneix Sueca i les Palmeres, a l'altura de la finca El Teular, reduint així el perill que suposa travessar la via per a este tipus de maquinària que circula a poca velocitat. “Es tracta d'una infraestructura que parteix de la legislatura anterior amb la intenció que els vehicles agrícoles pesats puguen transitar millor pel terme municipal. Des de l'Ajuntament, donem resposta així a una demanda del sector agrícola per a poder exercir les seues funcions d'una manera més fàcil i segura, evitant la maniobra que havien de realitzar abans, en forma de L, amb el perill que comportava accedir a la CV500, transitar per ella uns 20 metres i tornar a eixir de la carretera per a incorporar-se al camí agrícola, en uns vehicles que circulen a molt poca velocitat”, ha explicat la regidora d'Agricultura i presidenta del Consell Agrari, Carmen Pérez.

L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció per la consecució del projecte “fruit de la gestió conjunta entre alcaldia, la Junta del Consell Agrari i el seu anterior president, José Luis Ribera. A més de reduir la perillositat, ja que ara els vehicles només hauran de realitzar un encreuament en línia recta per a travessar la CV500, s'han ampliat les dimensions del nou pont amb dos carrils per a afavorir la circulació i maniobres dels vehicles agrícoles”. Així mateix ha assenyalat que, com a gestors públics, estan en l'obligació de garantir la integritat física de les persones que utilitzen estos camins, tant per a labors agrícoles com d'oci o per a practicar esport.

Finalment, Dimas Vázquez ha explicat que, des de l'Ajuntament, està previst reprendre les gestions iniciades en l'anterior legislatura, per a continuar insistint a la Conselleria d'Obres Públiques sobre la necessitat de construir una rotonda a l'altura de El Mirador que evite futurs accidents en ser considerat un punt negre.

 

Pujar