22 de novembre de 2019 22/11/19

Sueca consolida el seu anell urbà de zones d'estacionament públic i gratuït

Sueca consolida el seu anell urbà de zones d'estacionament públic i gratuït - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sueca consolida el seu anell urbà de zones d'estacionament públic i gratuït - (foto 2)

  L'Ajuntament de Sueca presenta les seues últimes actuacions emmarcades en el pla de millores de la Regidoria d'Esports i Urbanisme per a l'assoliment d'un model de ciutat més amable amb les persones, més transitable i sostenible, contribuint a generar un entorn urbà més cohesionat, accessible, actiu i saludable. En este sentit, en les darreres setmanes s'han finalitzat els treballs d'adequació i asfaltat del nou aparcament públic al carrer Cantant la Vendrell i també s'ha procedit a la renovació i construcció de noves instal·lacions esportives.

  Amb la finalització i obertura de la nova zona d'aparcament públic i gratuït del carrer Cantant la Vendrell, i amb la pròxima obertura del nou pàrquing del carrer l'Orient, s'hauran creat un total de vora 550 noves places d'estacionament, en els últims anys, en ubicacions relativament pròximes al centre ciutat, consolidant així l'anell urbà de zones d'estacionament lliure per descongestionar el nucli del trànsit de vehicles i donar resposta, alhora, a la necessitat de places que s'ha detectat en diferents localitzacions. A més de les dos noves zones esmentades, el consistori ha habilitat, en esta legislatura, d'altres al c/ La Verònica - Av. Mestre Serrano, c/ València i Av. Ciutat de Pamplona, totes pròximes als principals punts d'interés de la ciutat.

  Pel que fa al nou aparcament del c/ Cantant la Vendrell, els treballs d'execució de les obres van començar fa menys de tres mesos amb l'anivellament i desbrossament del terreny i el posterior polvoritzat i asfaltat de la parcel·la per condicionar-la i adequar-la per al seu nou ús. Finalment, s'han delimitat les places i s'ha instal·lat la nova senyalització viària. La rehabilitada zona d'estacionament disposa de 67 places, en cordó i bateria, sis més reservades per a persones amb mobilitat reduïda, set places per a motocicletes i set més per a bicicletes. En la mateixa ubicació, s'ha obert també una nova instal·lació multiesportiva per a la pràctica diürna d'esport a l'aire lliure. L'acció s'emmarca en una de les línies estratègiques de l'EDUSI Sueca Batega, que busca fomentar hàbits saludables i pretén donar vida a zones allunyades del centre. El conjunt dels treballs ha suposat una inversió de 108.900 euros costejada amb fons propis.

  Consolidació de l'anell d'estacionament urbà i execució d'obres en una nova zona al c/l'Orient

  La Regidoria d'Urbanisme ja ha iniciat també els treballs per desescombrar l'espai del Carrer l'Orient, un sequer interior que es destinarà a una nova zona d'aparcament, la qual s'espera poder obrir al públic a partir del pròxim mes d'abril. Amb esta última actuació es preveu la creació de 90 noves places, a menys de dos minuts del centre.

  Este projecte se suma a una llarga llista de treballs que han incrementat l'aparcament al centre de Sueca i a la zona marítima en vora 1400 places. En este punt, cal recordar que l'actual govern local ha actuat també en diferents zones a les platges de Les Palmeres, Motilla i Mareny Blau i, a Sueca, ha rehabilitat, ampliat i condicionat també d'altres parcel·les a la mateixa avinguda del Mestre Serrano (recinte firal) i al c/ Sebastià Diego i preveu l'ampliació de l'aparcament a la instal·lació de les piscines municipals.

  Tots els treballs de reordenació del trànsit estàtic contribuiran a la descongestió de vehicles al cor de la ciutat, amb l'objectiu de reduir alhora les emissions i la contaminació produïda pels desplaçaments amb vehicles motoritzats. Esta és una de les principals finalitats del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, en el qual treballa actualment el consistori, revisant i actualitzant el seu contingut amb l'objectiu d'ajustar les estratègies plantejades al nou context i actualitzar les propostes d'actuació.

  Reforma i construcció de noves instal·lacions esportives

  Paral·lelament, al llarg dels últims mesos, la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sueca ha finalitzat diferents actuacions de millora i condicionament de diverses instal·lacions esportives de la ciutat, i també la construcció de noves. Altres novetats, obertes al públic recentment, han estat la pista multiesportiva de Jaume I, amb 40.000 € d'inversió, i la nova pista de tenis a l'Estadi Municipal Antonio Puchades, amb 37.800 € d'inversió, tot provinent de fons municipals.

  En concret, entre les actuacions de remodelació que s'han dut a terme recentment, destaca la renovació dels vestuaris i WCs del Pavelló Cobert Municipal, així com la seua adaptació per a persones amb mobilitat reduïda, amb un pressupost aproximat de 55.800 euros. També s'actuarà al trinquet Municipal Eusebio, on s'invertiran 100.000€. L'actuació projectada, que contempla treballs de renovació i accessibilitat, estarà subvencionada al 80% pel Pla de Trinquets posat en marxa per la Diputació de València i la Conselleria d'Educació, Investigació i Esports i el consistori assumirà el 20% restant del cost de la intervenció.

  Així també, s'ha anunciat l'aprovació de pròximes obres, entre elles, la construcció d'una nova zona lúdico-esportiva a l'Avinguda Vila i Honor de Corbera amb un circuit Pump track per a bicicletes i monopatins, un espai d'escalada boulder i un carril per caminar i córrer.

  ocultar
  Sueca consolida el seu anell urbà de zones d'estacionament públic i gratuït
  Pujar